Törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Kanlıpınar Şehitliği´nde gerçekleştirilen tören ilk olarak Vali Ayyıldız, Garnizon Komutanı Gülan ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen‘in şehitlik anıtına çelenkleri sunmasıyla başladı. Ardından tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Şehitler için dua edilmesinden sonra Vali Ayyıldız şehitlik defterini imzaladı.

Şehitlik defterine yazılanları okuyan Vali Ayyıldız, şunları söyledi:“Aziz Şehitlerimiz!Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılında vatanımız uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden siz aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız.

Sizler, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanması, huzurlu bir toplumda kardeşçe yaşayabilmemiz için hayatlarınızı feda ettiniz. Vatan, millet ve mukaddesat için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir.

Bilinmelidir ki; Türk Milleti’nin her bir ferdi için vatan, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bir mukaddesat, bir baba ocağı, aynı zamanda da bir ana kucağıdır. Bu kutsal bildiğimiz topraklar hiçbir hain ayağa çiğnetilmeyecek, kuru bir toprakmışçasına basılıp geçilmeyecek; her karışına binlerce vatan evladının kanının karıştığı, kefensiz nice şehitten miras kalan bu cennet vatan ilelebet özgürce yaşatılacaktır.

Bizler, sizlerden devraldığımız emanete sonsuza kadar sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. Her zaman vatan topraklarının her bir karışı için canımızı feda etmekten, kanlarımızı aziz Türk Milleti’nin istiklâli ve istikbâli için akıtmaktan bir an bile geri durmayacağımız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olması için gece gündüz tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.Ruhlarınız şad olsun!”

Daha sonra Vali Ayyıldız, Garnizon Komutanı Gülan, Belediye Başkanı Büyükerşen ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktı.