Eskişehir’de gezilecek yerler;

Bilim sanat ve kültür parkı (Sazova parkı):

Eskişehir’in en büyük parkı olan Sazova parkında eğlenceli bir gezi sizi bekliyor. Bu park tam olarak 400.000 metrekare genişliğinde bir alanı kaplıyor içerisinde bir çok farklı bölümler barındırıyor bunlardan en dikkat çekeni ise masal şatosu şatonun her kulesinde farklı bir tarihi deneyimler mevcut bir diğer bölümler arasında Sabancı uzay evi bulunuyor burada da çeşitli sunumları ve şovları izlemek mümkün. Korsan gemisini de ziyaret ederek geminin tüm bölümlerini gezip kaptan köşküne çıkabilirsiniz.

Eskişehir hayvanat bahçesi:

Sazova parkının içerisinde bulunan hayvanat bahçesi 2017 yılının mayıs ayında açılmıştır.Bu bahçe 240 ‘tan fazla tür mevcut.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi:

İçerisinde 150’den fazla kişinin balmumu heykeli bulunuyor. Müze içerisinde 5 bölüm mevcut. Bir salon Atatürk ile ilgili balmumu heykellerine ayrılırken diğerlerinde ise ünlü oyuncular,tarihi karakterler,bilim insanları ve siyasi liderler bulunuyor.

Odunpazarı evleri:

Birbirine yapışık cumbalı evlerin olduğu dar sokakların bulunduğu bir bölge.Odunpazarı evleri ayrıca dünyaca üne sahip yabancı turistlerin gözde yerleri arasında.

Çağdaş cam sanatları müzesi:

Odunpazarı evlerinin yakınında bulunup 2007 yılından beri hizmet vermektedir ayrıca Türkiye’nin ilk cam müzesi olma özelliğini taşımaktadır.

Atlıhan lületaşı el sanatları çarşısı:

İki katlı bir çarşı olarak hizmet vermekte olan bu yer lületaşı ustalarının ellerinden çıkma hediyelik eşyalar ,yöresel eşyalar olarak ilgi görmektedir.

Kentpark:

Porsuk çayı’nın kenarında konumlanan Kentpark Türkiye’nin ilk yapay plajına ev sahipliği yapmaktadır. Havaların sıcak olduğu zamanlarda Eskişehir turu yapmak isteyenlerin serinlemek için tercih ettiği bir yer olarak ilgi görmektedir.

Porsuk çayı:

Sakarya Irmağı’nın bir kolu olan porsuk çayı Eskişehirliler için büyük bir öneme sahip havanın güzel olduğu zamanlarda çeşitli gondol turları düzenleniyor. Eskiden kötü bir görünüme sahip olan bu çay çeşitli düzenlemeler sonucu güzel bir görünüme kavuşmuş.

Frig vadisi:

Eskişehir’in Sivrihisar bölgesinde bulunan Frig vadisinde Frigyalıların 3000 yıl öncesinde kayaları oyarak yaptıkları evleri ve büyük anıtları görebilirsiniz .Ayrıca vadi son günlerde balon turizmi ile de öne çıkmakta .Vadide Aslanlı Mabet ,Gerdekkaya ve Himmet Baba Türbesi gezilecek yerler arasında.

Battal Gazi Külliyesi:

Seyitgazi ilçesinde yer alan bu külliye içerisinde gezilecek yerler çok olmakla beraber tam 16 bölümden oluşmaktadır.

Şelale Park:

1.400 metrekarelik bir alana yayılmış içerisinde Eskişehir’in en büyük şelalesini görebileceğiniz Şelale Park. Şelalenin yanı sıra çocuk oyun alanı, spor alanı, yürüyüş yolları ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz seyir terası bulunuyor. Ayrıca Eskişehir’in ünlü çiböreğini yiyebileceğiniz Şelale Park Cafe & Restoranı var.

Haller Gençlik Merkezi:

Eski zamanlarda şehrin meyve-sebze hali olarak kullanılan ama sonrasında restore edilip gençlik merkezi olarak hizmet veren Haller Gençlik Merkezi… Espark Alışveriş Merkezi‘nin yakınlarında Bağlar bölgesinde yer alıyor. Gençlik merkezinin içerisinde çeşitli hediyelik eşya satan dükkanlar, cafeler ve restoranlar bulunuyor. Turistlerin uğrak noktalarından biri konumunda.

Aladdin cami: 1260’lı yıllarda inşa edilen Eskişehir’in tarihi bir yapısı Alaaddin Cami, geçirdiği restorasyon çalışmalarından sonra eski mimari özelliğini kaybetmiş olsa da hala tarihi açıdan önemli bir yere sahip.

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi:

Türkiye’nin özel sektör desteği ile kurulan ilk müzesi Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi... Bu müze 1974 yılından beri hizmet vermekte olup fakat bina bir süre sonra yetersiz kaldığı için 2001 yılında kapatılmış. Bunun üzerine ETİ Şirketler Grubu 2007 yılında inşaatı üstlenmiş oup 2010 yılında tekrardan hizmete açılmış. 40000 metrekareye yakın büyüklükte bir alana kurulan müzenin içerisinde tarihin pek çok döneminden kalma eşyaları yakından görebilirsiniz.

Kurşunlu Cami ve Külliyesi:

Odunpazarı bölgesinde bulunan bir diğer tarihi yapı Kurşunlu Cami ve Külliyesi. 1525 tarihinde Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış. Çoban Mustafa Paşa zamanında Kanuni Sultan Süleyman’ın veziri olarak görev yapmaktaymış. Külliye içerisinde 7 farklı bölüm bulunuyor. Bunlar Tabhane, Kervansaray, Şadırvan, Aşevi, Cami, Medrese, Sıbyan Mektebi ve İmaret .

Daktilo müzesi: Şamlıoğlu Konağı’nın içerisine bulunan Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, turistlerin Eskişehir’de tercih ettiği popüler müzeler arasında. Müze içerisinde Odunpazarı Belediyesi‘nin, Gazeteci Tayfun Talipoğlu ve yerel basın çalışanları tarafından toplanan ve bağışlanan daktilolar bulunuyor.

Ahşap Eserler Müzesi:

Seramik Park içerisinde yer alan Ahşap Eserler Müzesi, 2016 yılında hizmet vermeye başladı. Dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk olarak düzenlenen Uluslararası Ahşap Festivali için yapılmış eserler sergileniyor. Müzede 200’den fazla sanatçının elinden çıkmış eserleri inceleyebilirsiniz.

Şehr-i Derya Parkı:

Kanlıpınar Göleti‘nin yanında bulunan Şehr-i Derya Parkı, 2012 yılında ziyaretçilerin hizmete açılmıştır. Gölet içerisinde küçük teknelerle gezintiler yapabileceğiniz gibi yeşillik alanlarda da piknik yapıp dinlenebilirsiniz. Gölet 120 bin metrekare bir alanı kaplıyor. Küçük yapay şelaleler ve yeşil alanları ile kendinizi doğanın içinde hissedeceksiniz. Parkın tamamı 1 milyon metrekare bir alana sahip. Bu büyük alanın 15o metrekarelik bir alanı düzenlenmiştir. Park turistlerin gözde mekanları arasında bulunuyor.