Daha önce Sungurlu'yu tanımadığını belirten Başsavcı Yelken, Merzifon’da görev yaptığı dönemde ilçenin içinden geçtiğini söyledi. Sungurlu’nun şirin bir ilçe olduğunu kaydeden Emrah Özge Yelken, Sungurlu’nun gerek tarihi gerekse kültürü ve coğrafi yapısıyla önemli bir ilçe olduğunu, burada görev yapmaktan, Sungurlu ilçesi ve halkına hizmet etmekten onur duyacağını ve İlçede adaletin en kısa ve en etkili şekilde uygulanabilmesi için var gücümüzle çalışacağını söyledi.


Emrah Özge Yelken Kimdir ?
1980 yılında Denizli’de dünyaya gelen Emrah Özge Yelken, aslen Eskişehir’e bağlı İnönü ilçesi nüfusuna kayıtlı. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2003 yılında mezun olan Yelken, 2006 yılında Merzifon’da Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla Elazığ Maden, Tekirdağ Malkara ve Kahramanmaraş Elbistan’da Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Yelken, Afyon Dinar’da Cumhuriyet Başsavcılığı makamına yükseldi. 
Evli ve bir çocuk babası olan Yelken’in eşi Berna Boyrazoğlu Yelken’de Sungurlu Asliye Ceza Hakimliğine atandı. Hakimler ve Savcılar Kurulunun yaz kararnamesi ile Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça’nın Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına atanması ile yerine Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken atanmıştı.