ESKİŞEHİRLİ MİNİKLERDEN ÖNEMLİ PROJE

Okul bahçesinde gerçekleştirilen M.A.Y.A. adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilere, arılar ve arı kovanları ile ilgili olarak kapsamlı bilgiler verildi. Görsellerle birlikte gerçekleştirilen anlatımdan sonra öğrenciler, yaptıkları arı kovanlarını ağaçlara astılar.

Gerçekleştirilen eTwinning projesi hakkında bilgiler veren sınıf öğretmeni Sümeyra Gülmüş “2021 yılında dünyada ve ülkemizde çıkan yangınlarda milyonlarca arı telef olmuş ya da yaşam alanlarını kaybetmişlerdir. Projemiz ekosistemin sağlanmasında arıların önemine dikkat çekmek için yapılmıştır. Ürdün, Romanya, Estonya, Yunanistan’dan yabancı ortaklarımızla yürüttüğümüz projemiz etkinlikleri ile öğrencilerimizin arılara karşı olumlu duygular geliştirmeleri ve ekosistemdeki öneminin anlatılması amaçlanmıştır.

Arıların insanın yaratılışından da önce var olduğu da anlatılarak aynı zamanda etkinliklerimizle çevremize farkındalık oluşması sağlanmıştır. Arıların insan hayatındaki önemini vurgularken, etkinliklerimizi Steam eğitimi ile paralel olarak yürütmekteyiz. Projemizin sloganında olduğu gibi arılar varsa, yarınlar var diyoruz.” dedi.

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber