ESKİŞEHİRLİ SANATÇI 10 YILLIĞINA DÜNYA TURUNA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Yaklaşık 13 yaşından beri Eskişehir sokakları başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde pandomim sanatı oynayan 27 yaşındaki Ferhat Kılıç, kendisini izleyen vatandaşlara karşı müzik ve dans eşliğinde performansını icra ediyor. Mart ayının sonuna doğru 10 yıllık dünya turuna çıkmaya hazırlanan Kılıç, çeşitli ülkelerin kültürlerinde halk arasında bilinen adıyla 'Mim' sanatını gerçekleştirmek için gün sayıyor. Eskişehir’in tam bir kültür sanat kenti olduğunu vurgulayan Kılıç, “Gezeceğim ülkelerde hem Türk kültürünü hem de pandomimi istediğim tarzda sergilemek adına gün sayıyorum” dedi.

“MİM SANATI DAHA ÇOK SAHNELERDE GÖSTERİMDE İKEN BEN BUNU SOKAKLARA TAŞIMA DERDİNDEYİM”

Pandomim gösterimleri esnasında Eskişehirli vatandaşların sanata ve sokak sanatçılarına karşı ilgisinin kendisini sevindirdiğini anlatan sanatçı Ferhat Kılıç, yakın bir zamanda gerçekleştirmek istedikleri hedefleri hakkında şu şekilde konuştu:
“Kısa bir süre içerisinde Azerbaycan’la başlayacak olan serüvenim, sırasıyla Gürcistan, Tayland, Fiji Adaları şeklinde Güney Amerika’ya doğru ilerleyecek. Mim sanatı daha çok sahnelerde gösterimde iken ben bunu sokaklara taşıma derdindeyim. Gezeceğim ülkelerde hem Türk kültürünü hem de pandomimi istediğim tarzda sergilemek adına gün sayıyorum.”

ESKİŞEHİR HABER  İLE İLGİLİ DİĞER İÇERİKLERİMİZE GÖZ ATIN.
BİZİ SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
YOUTUBE -> Eskişehir Haber
FACEBOOK -> Eskişehir Haber
INSTAGRAM -> Eskişehir Haber
TWITTER -> Eskişehir Haber