Bazı büyükşehir belediyeleri, belediyeden alacaklı olan esnafa yönelik alacakların hemen  ödenmesi yönünde kararlar almaya başladı. 


Ankara'da 570 esnafa ödeme yapılacak 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, "Değerli Ankaralılar, Zor duruma düşen küçük esnafa yardımcı olabilmek için belediyemiz ve bağlı şirketlerinden alacağı olan 570 esnafımıza toplam 9 milyon 204 bin TL ödenmesine karar verdik. Esnafımızın zor günlerde de yanında olmaya devam edeceğiz. Birlikte başaracağız" dedi. 


Kahramanmaraş'ta toplam 25 milyon TL ödeme yapıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de yaptığı açıklamada, "Geçirdiğimiz bu zor günlerde küçük esnaf ve ticaret erbabımıza destek olmak için bir hafta içinde, alacaklı 350 esnafımıza 25 milyon TL ödeme yaptık. Bu günleri Devletimiz ve milletimizle birlikte aşacağız" diyerek aldıkları kararı duyurdu


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yapacak mı? 
Koronavirüs salgını nedeniyle Eskişehir'deki esnafın da Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir karar beklentisinde olduğu ifade edilirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin de böyle bir karar alıp almayacağı merak ediliyor.