Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran 6. Dönem (2017-2022) sınıfı öğrencileri, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile diş hekimliği mesleğine ilk adımlarını attılar.

Törende konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, beyaz önlüğün saflık, temizlik, güç, kudret, tecrübe, bilgelik ve daha da önemlisi bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Beyaz önlüğün en kutsal anlamının ise hastaların duaları ve hasta yakınlarının minnettarlığı olduğunu belirten Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, hekimliğin kutsallığı yanında zorluklarının da olduğunu ancak tüm bu zorlukları taşımanın onur, başarı, liderlik ve şifa dağıtmayı da beraberinde getirdiğini ifade etti. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu anne ve babalara seslenerek, zorlu hayat koşullarına rağmen evlatlarının bu kutsal mesleğin birer elemanı olması için her türlü fedakarlığı yaptıklarını ve artık diş hekimi adaylarının anne ve babaları olarak gurur duymaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere de seslenen Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi’nde 23 öğretim üyesi ve 37 araştırma görevlisinin yanı sıra diğer fakültelerden pek çok öğretim elemanının katılımıyla oluşan ekibin eğitimleri boyunca onlara destek vereceğini belirtirken, yakında ülkemizin modern diş hastanelerinden biri olarak hizmete girecek ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde çalışarak yetişeceklerini söyledi. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, tüm genç diş hekimi adaylarının beyaz önlükleriyle yollarının ve bahtlarının açık olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, diş ve diş eti hastalıklarına dünyada ve ülkemizde sık rastlandığı ve bu hastalıklar genel sağlığın bir parçası olduğu halde, hayatı doğrudan tehdit etmediği düşünüldüğü için gereken önemin verilmediği bu hastalıkların; toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa olan etkileri, tedavisinin zaman ve uzmanlık gerektirmesi gibi sebeplerden dolayı önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu kaydetti. Toplum sağlığı açısından böylesine önemli bir mesleği tercih ettikleri için genç diş hekimi adaylarını kutlayan Prof. Dr. Hasan Gönen, onlara mesleklerini icra ederken daima çok çalışmalarını, mesleki gelişmeleri çok yakından takip etmelerini; öğrenmeye açık, kendisini sürekli geliştiren, teknolojiyi takip eden ve araştırmacı diş hekimleri olarak güncel bilgiler ve tedavilerle hastalarına en koruyucu ve en uygun tedaviyi uygulamalarını öğütledi. Diş Hekimliği Fakültesi’nin ESOGÜ’nün en genç fakültelerinden biri olmasına rağmen kısa zamanda çok yol aldığını ve fakültede görev yapan birbirinden değerli öğretim üyelerinin en iyi eğitimi vermek ve ileri teknoloji imkanlarını kullanarak ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü hizmeti sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Diş hekimliğinin bir yönüyle usta çırak ilişkisi olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, genç diş hekimi adaylarına seslenerek fakültelerinde alanlarında yetkin hocalara sahip olduklarını hatırlattı ve hocalarının birikim ve tecrübelerinden faydalanmak için daima istekli olmalarını öğütledi. Beyaz önlüğün bir sorumluluk olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, hekimliğin ise başka hiçbir özelliğine bakmaksızın karşısındakine sadece insan olarak yaklaşma sanatı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Hasan Gönen genç diş hekimi adaylarına, manevi bir yükümlülüğü de içinde barındıran böylesine ciddi bir meslek için kendilerini zihinsel olarak hazırlamalarını ve beyaz önlüğün anlamını kavrayarak bu bilinçle eğitimlerine başlamalarını öğütledi. Ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, genç diş hekimi adaylarına seslenerek ülkemize ve milletimize reva görülen ihanetlerin onları hiçbir zaman yıldırmamasını ve Türkiye’nin geleceği için çok çalışmalarını istedi ve onlara inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Töreni izleyen ailelere de seslenen Prof. Dr. Hasan Gönen, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için üniversite olarak tüm imkanlarını kullandıklarını ifade etti. Öğretim üyelerine de genç diş hekimlerinin yetişmesi için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, sözlerini genç diş hekimi adaylarına beyaz önlüğün kıymetini çok iyi bilmeleri ve onu uygun şekilde taşımaları çağrısında bulunarak ve hepsine başarılar dileyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından genç diş hekimi adaylarına beyaz önlükleri giydirildi.