ETOS, pandemi nedeniyle bir yıl ara verdiği Cumhuriyet kutlamalarına, düzenlediği akşam yemeği ile başladı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, ''Ata'mızın bize emanet ettiği Cumhuriyet'imizi, bağımsızlık mücadelemizi   umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadan azim ve kararlılıkla sürdürmeliyiz. Atasına inanmış ve vatan sevgisi ile donanmış Türk ulusu tarafından coşku ve gururla kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nda birlikte olduğumuz için konuklarımıza teşekkür ederim. Cumhuriyetimize bir gün değil her gün sahip çıkmalıyız'' dedi.

Eskişehir Gaga Restaurant'ta düzenlenen etkinlikte; kutlamalara katılan Meslek ve Sivil Toplum Örgütleri, muhtarlar ve dernek başkanları ile birlikte Cumhuriyet pastasının kesilmesine tüm davetliler marşlarla eşlik etti. Vals ve tango gösterilerinin yanı sıra ETOS Kadın Halk Oyunları Ekibi, oynadığı Harmandalı oyunu ile geceye renk kattılar.

ETOS Başkanı Nihal Bağcı, ''Gece sonunda ETOS olarak Cumhuriyet Haftası ve sonrasında üyeleri ile birlikte sanatsal etkinliklerine devam edeceğiz'' dedi.