İstifası ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gaye Usluer: "Birisine kızdığım için ya da nokta bir sebepten dolayı istifa etmedim. Şu anda istifam çok yeni herhangibi bir başka siyasi yapıyla bir anlaşam olmadı, başka bir parti ile bir görüşme yapmadım.  Şu anda siyasete nerede devam edeceğime karar vermedim. İstifamı duyururken dediğim gibi köşeme çekilmeyeceğim. Siyasete devam edeceğim."Dedi.

Eskişehir İl örgütü ile çok başarılı bir İl Kongeresi ve Kurultay geçirdiklerini söyleyen Usluer: " Eskişehir İl örgütü bu iki süreci de çok başarılı bir şekilde yürüttü. Beni en çok üzen CHP Eskişehir İl örgütünde beraber çalıştığımız arkadaşlarımdan, İl başkanı ve İlçe başkanlarından siyasi anlamda ayrılmak oldu. Tabii sadece siyasi bir ayrılıktan bahsediyorum. Dostluğumuz devam ediyor" Şeklinde konuştu. 

Usluer :" Benim istifamı siyasi fırsata çevirmek isteyenleri kınıyorum"

CHP'den ayrılışının bireysel bir karar olduğunun altını çizen Usluer :" Benim istifamı siyasi fırsata çevirmek isteyenleri kınıyorum. Benim istifamın ne CHP İl Başkanı Recep Taşel'le ne de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'la olumsuz ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.