Eskişehir’de kira fiyatlarının artışının nedenlerini anlatan Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik: “ İnşaat üretimi durdu. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmadı. Mevcut öğrencilerin yerine yenileri geldi. Eskişehir’e yabancıların girişi de arttı.  Bir de Korona virüs ile mücadele sürüyor. Bu yaşananlar fiyatları arttırdı.” Dedi.

Eskişehir’de kiraların en az yüzde elli arttığını dile getiren Çelik :” Ev sahiplerinden fırsatçılık yapmasınlar. Emekli aileler çocuklarını şehir dışına üniversiteye gönderemeyeceğiz diyorlar” Şeklinde konuştu.

Gazi Çelik: “Fahiş fiyatların önüne geçilmeli”

Üniversite öğrencilere en azından bu yıl kira yardımı yapılabileceğini dile getiren Gazi Çelik: “ Tüm dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Fahiş fiyatlar ile ilgili bir denetim yapılabilir. Fiyatları düzenleyen bir sistem yapılabilir. Bu yüksek fiyatlarının önüne geçilmesi gerekiyor. Bağımsız ekspertiz aracılığı ile fiyatlar düzenlenebilir. Fahiş fiyat tespitleri yapılabilir. Bu yönde bir çalışma çok önemli olacaktır. “ İfadelerini kullandı.

Düşük gelirli vatandaşların gurbette öğrenci okutmasının çok zor olacağını söyleyen Çelik: “Fiyatların bir şekilde geriye çekilmesi gerekiyor. Aksi takdir öğrenciler üniversiteye gitmekte çok zorlanacak” Dedi.