Bu konuda yapılan eleştirilere cevap veren Güler, “600 milyon lira gelir elde edilecek bir proje idi.  Ayda ticaret odası 50 milyon lira para kazanacaktı.  Bunu kim uyduruyor anlamadım. Ben odamız 50 milyon lira para kazanacak demedim ki. Eskişehir’e 600 milyon lira gelir sağlayacak projeden bahsettim.  Anladığım kadarıyla anlaşılmamış. Tekrar ediyorum. Eskişehir Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi, Eskişehir Ticaret Odası’na para kazandırmak anlamında yapılan proje değildir. Eskişehir Ticaret Odası buradan para kazanma anlamında bu yatırımı yapamamıştır. Bakın göreceksiniz, ben geçen hafta İstanbul’da 5 fuar şirketi ile beraberdim.  Yakın zamanda sözleşmemizi imzalıyoruz. Tabi ki bunun parasını alacağız.  Bunun kirası olacak. Tabi ki burayı çalıştıracağız. 2018’de 2 tane fuar yapacağız.  Asıl hedefimiz 2019. 2019’da 8 yada 9 fuar.   Zaman lazım. 10 yıllık anlaşma modeliyle Eskişehir Ticaret Odamıza yakışır yolumuza devam etmek istiyoruz. Ben hiçbir zaman fuar ve kongre merkezinden ayda 50 milyon lira yılda 600 milyon lira para kazanacağız demedim.  Ben Eskişehir ekonomisine katkısından bahsettim” dedi.
ESKİŞEHİR LOBİSİ OLUŞTURULMALI
ETO’nun Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, 24 Haziran tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Eskişehir’den seçilen 7 milletvekiline seslenerek, “Yeni seçilen milletvekillerimiz Eskişehir lobiciliği anlamında bir arada olmalıdır. Bir arada olmayı beceren kentler çok hızlı ilerliyor. Alacağınız bir karar o kenti bundan sonraki süreçte 10 yıl öteye götürebilir.   Yerli otomobil meselesi başka bir kente gitmiş durumda. Bu kentte olsaydı, belki 10 sene sonra Eskişehir’de çok daha farklı şeyleri konuşabilirdik.   Ankara’da yapacağınız lobicilik Eskişehir’e inanılmaz katkı sağlayacak” diyerek yeni vekillere mesaj verdi.
“SEÇİM HAVASINDAN UZAKLAŞALIM”
ETO Başkanı Güler, geçtiğimiz Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinde kazananları kutladı ve şöyle devam etti:
“24 Haziran Pazar günü çok önemli bir seçimi gerçekleşti. Yeni bir sürece artık hep beraber başlıyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve iş camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Yeni dönemi camia olarak yakından takip edeceğiz.  Seçilen milletvekillerini kutluyorum.  Artık rozetleri çıkartarak hem ülkemiz adına hem de şehrimiz adına yeni dönemde görev yaparlar. Bizi ilgilendiren nokta şu ki seçim havasından uzaklaşmamız gerekiyor. Ekonomik olarak bizi yakından ilgilendiren bir süreç yaşadık ve yaşamaktayız.  Bakıldığı zaman bankaların faiz oranlarının ne olduğunu biliyoruz.  Artık yeni süreçte de 7-8 süreciğini düşünüyorum enflasyon noktasında enflasyonlu bir dönemine girdik. İnşallah yeni hükümetimiz yeni seçilen milletvekillerimiz bu süreci iyi yöneterek en azından hızlı şekilde ekonomimizin toplanması adına yeni bir yol haritası çizerler”.
ÇEVRE YOLU’NA BAŞLANMALI
Kuzey Çevreyolunun yapıma bir an önce başlanması gerektiğini de vurgu yapan Güler,“ Çevreyolu meselemiz var. Mevcut çevreyolu şehir içi trafiğini taşıyamaz durumda. Kuzey çevreyolunun hayata geçirilmesi noktasında yeni dönem milletvekillerimizin lobicilik yapmasını istiyoruz. Gün birlik olma günü, gün ekonomik olarak hepimizin kendi işlerini gözden geçirip tekrardan plan yapma dönemi. O yüzden yeni dönemde daha fazla sorumluluk almalıyız. Korkmadan, yılmadan, ısrarlı şekilde bu noktada hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.
“MİLLETVEKİLLERİMİZ TÜLOMSAŞ İÇİN HAREKETE GEÇMELİ” 
Yüksek Hızlı Tren projesinin TÜLOMSAŞ tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Güler, “ TÜLOMSAŞ geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ilk 500 şirketi içinde yer alıyordu. Milli hızlı tren meselesi vardı. Bu kente üretilseydi yanında yeni yan sanayiler oluşacaktı. Yeni seçilmiş milletvekillerimiz inşallah yüksek hızlı trenin TÜLOMSAŞ’ta yapılmasını sağlarlar” dedi.
HAVALİMANI ODALAR VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNDE YÖNETİLMELİ
Hasan Polatkan Havalimanı hakkında da değerlendirmede bulunan Güler, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Borsası ve üniversitenin olduğu bir konsorsiyumla, özel şirket mantığı ile işletilen havalimanının daha verimli bir şekilde kullanabileceğini kaydetti. Yeni dönemde görev alacak milletvekillerinin Hasan Polatkan Havalimanı’na yönelik adım atması gerektiğini kaydeden Güler, ETO’nun bu konuda girişimlerde bulunacağını dile getirdi.