Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Tüm dünyada 44 yıldır kutlanıyor. Aslında bir kutlama günü değildir. Kadınların var olma mücadelesine dikkat çekilmesi gereken bir gündür.
Son Dönemde artan Kadına şiddet olayları gösteriyor ki Kadın hakları noktasında ciddi bir mücadele gösterilmesi gerekiyor. 
Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajında:" Türk Toplumunda kültürüne bağlı insanlar billirler ki Kadın bir toplumun mimarıdır ve toplumun en kıymetli parçasıdır. Bizim kültürümüzde kadın yerde sürünmez başlarda taşınır"

"Kadınlar kendi gücünü fark etmelidir"


Gültekin mesajına şu şekilde devam etti; "8 Mart bir kutlama günü değil bir farkındalık günü olmalıdır. En çok da kadınlar kendi güçlerini fark etmelidir. Bizim geleneklerimizde ve Yüce dinimiz İslam'da kadına şiddet, kötü muamele yoktur. Hz. Muhammed bir hadisin de der ki: "Cennet anaların ayakların altındadır. Bizim büyüklerimiz bize kadına el kaldrılmamayı öğretti. Sadece kadına değil, hiçbir canlının canını yakmamayı öğretti. Biz kendi kültürümüzü doğru öğrenip ona göre davranırsak kadına şiddet gibi bir sorun kalmaz"

"Kadınlar İnsandır biz insanoğlu"


Gültekin mesajının sonunda şu sözlere yer verdi: "Merhum Ozan Neşet Ertaş çok güzel ifade etmiş "Kadınlar İnsandır biz insanoğlu, Ulu arıyorsan analar ulu."  Bu toprakların insanları kadın ve analarımızın kıymetini biliriz. Bilmeyenler insanlık çıkmıştır ki şiddette başvuruyorlar. Kendini bilen insan kadına şiddet göstermez"