Miraç kelimesinin anlamına baktığımızda yükseğe çıkmak anlamına geliyor. Miraç Kandili Hz. Muhammed'in bugün Göge yükseldiğine inanıyoruz. Miraç Kandili 3 Aylarda içerisinde yer alan en önemli günlerden biri.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj paylaştı. Gültekin Mesajında; "Kandiller İslam Alemi için çok kıymetli günler. Böyle kıymetli günleri çok iyi anlamalıyız. Layıkı ile idrak ettmeliyiz. Sevgimizi dostluğumuzu birbirimiz ile olan paylaşımlarımızı çok daha fazla güçlendirmeliyiz. Böylesine önemli bir günü yaşarken dilerim ki bu mübarek gün tüm İslam Alemine güzellikler getirsin.

Barışın önemine dikkat çeken Gültekin: İslam barış, hoşgörü, sevgi dinidir. Tüm küslükleri bir yana bırakıp biribirimizi sımsıkı sarmalıyız. Her zaman ihtiyacımız olan bu duyguları bilhassa bugün yüreklerimizde daha çok hissetmeliyiz. Kur'an'da çok güzel bir ifade var: "Akrabaya yoksula ve darda kalana yardım et" Dünya telaşı içinde belki unutuyoruz ama birbirimize her şartta her zaman yardımcı olmalıyız" ifadelerine yer verdi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin mesajına : "Miraç Kandili Tüm İslam Alemi için hayırlı olsun" diyerek son verdi.