Nevruz Bayramı'nın kökenleri çok eskiye dayanıyor. Baharı simgeleyen Nevruz Bayramı Türk kültüründe çok kıymetli bir yere sahip.
Nevruz Bayramı Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde önemli yere sahip. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerle Anadolu ve Balkanlarda geleneksel kutlamalar günümüzde de sürüyor.
Nevruz Bayramı nedeniyle Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gültekin mesaj paylaştı.
Gültekin:" Nevruz Türk toplumu için çok büyük bir önem taşıyor. Nevruz Geleneğinin kökenleri çok eskiye dayanıyor. Baharı müjdeleyen Nevruz Bayramının çok daha önemli anlamı ise kardeşliktir, birliktir, beraberliktir. Türk Uluslarının birbiriyle bağının her geçen gün güçleneceği, Nevruzları bayramlarını da kutlarız. Korona Virüs salgını umarım yakın zamanda sona ersin de, bu güzide bayramı sokaklarda coşkuyla kutlayalım" dedi.
Bahar umuttur diyen Gültekin:" Bahar doğada güzelliklerin habercisidir. Bahar güneşli güzel günleri müjdeler. Doğa uyanır çiçekler rengarenk olur. Doğanın bu güzelliği tüm dünyaya sirayet eder ve çok güzel günleri yaşarız" ifadelerinde bulundu.
Gültekin mesajının sonunda ise :" Türk Devletlerinin kardeşliği hiç bozulmasın ve dostluk bağları hep daha çok güçlensin" Sözlerine yer verdi.