Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi eşine az rastlanır bir davaya sahne oldu. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken ve milli bayramlarda ortaya çıkarak Atatürk’e benzerliğini kazanç kapısı haline getirmekle eleştirilen Göksel Kaya’yı sosyal medyadan eleştiren Eskişehir'deki bir vatandaş hakkında kamu davası açıldı. 

Şaşkınlık yaratan dava!
Bir dönem dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından da ticari amaçları için Atatürk’ü istismar etmekle eleştirilen Göksel Kaya’ya sosyal medya hesabından tepki gösteren M.D. isimli vatandaş davalık oldu. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı M.D.’nin Göksel Kaya’yı eleştirmesini “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçu kapsamında değerlendirerek kamu davası açtı... 

Atatürk'ü suistimal etmesini eleştirdi ama... 
M.D., bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden, 25 Kasım 2019’da Göksel Kaya’nın Atatürk kimliği ile bir okulu ziyaret etmesini “Bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar? Bu palyaço hangi sıfatla okullara gidip çocukların beynine kendini kazıyor?” sözleri ile eleştirdi. 

Söz konusu paylaşımın savcılığa şikayet edilmesinin ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna dayanarak, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Göksel Kaya’nın Atatürk’ü suiistimal etmesini eleştiren vatandaş hakkında hazırlanan iddianame Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 

Hakim skandalı önledi ve beraat kararı verdi 
Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti M.D. hakkında beraat kararı verdi. M.D.'nin avukatı, dava açılmasına şaşırdıklarını dile getirerek, “Şikayet üzerine savcılığın takipsizlik kararı vermesi gerekirdi. Atatürk’e hakaret etmiyor. Atatürk’ü suiistimal eden Göksel Kaya’yı eleştiriyor. Dava açılması komik bir karardı. Sonuçta beraat kararı verildi” dedi.