Eskişehir'de iki gün önce gerçekleşen ESKİ'nin Olağanüstü Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir diyalog da yaşandı.

Büyükerşen: "Kadir çok güzel işler yapıyorsun, tebrik ederim"

Genel Kurul'un sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'a, "Kadir sen de çok güzel işler yapıyorsun, tebrik ediyorum, bir ara konuşalım, sizin oraya da geleceğim" dedi. Kadir Bozkurt da, "Teşekkür ederim, bekleriz" dedi.

Martlı doğal kaynak suyu projesi yeniden gündem oluştu

Eskişehir'de Kalabak su krizi ile birlikte, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un İnönü ilçesinde hayata geçirdiği Martlı suyu projesi de yeniden gündeme gelmiş, Eskişehir'de Kalabak su bulamayan birçok vatandaş da İnönü ilçesinde çeşmelerden bedava akan Martlı suyundan almaya gitmişti.

Kadir Bozkurt'un önerisini dinlemişti

Ayrıca, İnönü Belediye Başkanı Kadri Bozkurt, EskisehirHaber.com'a yaptığı açıklamada, Kalabak su krizine yönelik önemli önerilerde de bulunmuş. Kadir Bozkurt'un "Damacana yeterli değilse, ESKİ'nin elinde 8 litrelik pet şişeler var. Bu pet şişeleri de sakalar mahallelere dağıtabilir. Ayrıca Kalabak su tesislerinde de vatandaşların rahatça su alması için bizim İnönü'de yaptığımız gibi çeşmeler açılabilir" önerilerinde bulunmuştu. Birkaç gün sonra Büyükerşen Kadir Bozkurt!'un "Sakalar 8 litrelik pet şişeleri de dağıtabilir" önerisini hayata geçirmiş, sakalar 8 litrelik pet şişeler de dağıtmaya başlamıştı