Memleket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Yunus Can Uyanık açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete 1425 liralık bir zam geldi. Çalışanlar maaşlarını ilk olarak Şubat ayında alacaklar. Alacaklar ancak yapılan zam miktarı ellerine geçmeden eridi gitti. Market fiyatlarına, akaryakıt fiyatlarına, giyim sektöründe gelen zamlara herkes şahit. 2 bin 825 lira asgari ücret ile 2021 yılının ilk aylarında yapılan alışverişi bugün 4 bin 250 liraya asla yapamazsınız. Elektrik ve doğalgaza gelen fahiş zamlar da vatandaşa vurulan son darbe oldu. 

Ülkemizde yaşayanların derdi ekonomi iken ulusal kanallarda Sezen Aksu’nun şarkı sözleri, Gülşen hanımefendinin sahne kıyafetleri, bir gazetecinin Çerkez atasözü ile gönderme yapmasının başka yerlere çekilmesi tartışmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz.

Vatandaş acil çözüm bekliyor. Halk cebindeki para yetsin istiyor. İşsizler iş bulmak istiyor. Sanayici elektriği ve doğalgazı kesilmesin istiyor. Çiftçi emeğinin karşılığını almak istiyor. Esnaf artık günü kurtarmak değil, para kazanmak istiyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi; “Bu yoksulluk, bu derin ekonomik kriz dış güçlerin eseri değil; akılsızlığın, beceriksiz yönetimin eseridir.”