Sağlık camiası yüzyılın en zor sürecine şahitlik ediyor. Ama sağlık çalışanlarını en çok yoran ise iş değil, ücret değil, idareciler Neden kimse sağlık teşkilatını anlamıyor, dinlemiyor, insan yerine koymuyor neden iletişim problemi yaşıyoruz diyen  Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal:"Sağlık meclisi neden önemli. Sahada sorunları direk tespiti ve çözüm önerileri ile çalışanların talepleri ilk elden iletme şansı olacak.  Eskişehir’de sağlık alanında en başarılı idarecisi kim ise anket yapmaya onun kurumundan başlayalım. En başarılı idareci veya başhekimi kim ise sağlık çalışanlarına soralım ne düşünüyorlar diye.  Gerçekten sadece idareci problemi yaşayan bizler miyiz, idarecileri eleştiren olmayan olayları kurgulayan sırf onları değiştirmek yenisini atamak arkadaşlarımızı idareci mi yapmak mı niyetimiz, görelim.  Yoksa sendikayı arayan, sorun yaşayan çalışanlar hayali mi sıkıntılarını iletiyorlar, yoksa gerçekten sahada sorun yok mu görelim. 

Karar alıcılar ve hesabın kesileceği siyasiler için sorun yok olabilir, hizmet onlar için iyi de olabilir. Ama sahada sorun yok deyip halı altına süpürülen bir olay var mı tespiti çok kolay sahaya sorun anket yapın.  İdarecilerimizin belirlediği kişileri meclise alalım onların gözü ile problemlerin tespitini yapalım. Şahsım ve Sağlık Sen hak ve hakikat noktasında doğruları söylemekten bizi kimse alı koyamaz. Makamları geçici, gün gelir her şey ortaya çıkar. 

Devasa bütçe ve benim 14 yıllık hayalimdi denen ülkemizin yüz akı projesi yönetimsel zafiyetlerle anılmamalı. Sorun idareci yada en başarılı başhekim değil, o en başarılı idareciler geçmişte en çok şahsımızı arayıp idareleri eleştiriyordu.  Bugün ise en başarılı başhekim benim diyenler lütfen iletişime geçsin, masada olan sorunları halının altına süpürmesin, ve lütfen sağlık çalışanlara ne diyor diye bir düşünmeli. Sağlık meclisi kurulmalı personel dinlenmeli. Hadi biz boş konuşuyoruz bakalım çalışanlar ne diyecek?" Şeklinde açıklamada buludu.