Basın açıklamasında bulunan Hasan Hüseyin Köksal :"233 gündür ilme, bilme katkı sıfır burada dikkat çekmek istediğimiz bir olay olacaktır. Maksat hasıl olmuştur.  Aile Hekimleri Derneği ve Ses sendikası çalışma ve yeni getirilen mevzuat şartlarını bahane ederek eyleme başladı ve ilk iş bırakma eylemini Sağlık Sen olarak bizde destek vermiştik. Bakanlığı uyarı ve ikaz olarak Covid dönemi, aşılma dönemi,  hastane yataklarının tavan yaptığı dönemde vermemiz gerekiyordu.Şunu büyük harflerle belirtmek isteriz ki BAHSEDİLEN YÖNETMELİKTE İTİRAZ EDİLEN HER CÜMLE DOĞRU lakin Sağlık Sen ailesi olarak mevzuatun uygulanmasının süresi ugulanması askıya alınmış ve üst düzey görüşmeler ile yaşanan maddi kayıpların telafisi şuanda çözülmüştür. Yine tekrar etmek isteriz ki yeterli mi, elbet değil. Ortak bir masa etrafında talepler doğrultusunda tekrardan düzenlenmesi gerekiyor.

Ancak aldığı kararları istişare etmeden, amaç ve gayesi belli olan dernek genel merkezi ve malum istemezükçü zihniyete bağlı oda ve sendika görünümlü ama tarafgir doğruyu söylemeyen ve kendi ideolojik doğruları üzerine hesap yapanların amacı hak kazanmak değil, ayrıştırma yapmaktadır. Bakanlık bürokrasi ile görüşmeyen, siyaset ile teması olmayanların tek yaptığı sorunları körüklemektir. Tepede bakanlık bürokratlarının yerelde ildeki defolu idarecilerin yol açtığı boşluklar bu tip olaylara ne yazık ki çanak tutmaktadır. " İfadeleri kullandı.

Hasan Hüseyin Köksal: "Bizim çözdüğümüz sorunlara yarın biz çözdük diye sahaya çıkacak kişilerdir" 

Açıklamalarına devam eden Hasan Hüseyin Köksal: "Olayın gidişat yönü olarak bilinmesi gereken bir kaç örnek vereyim, Halkın sağlığı diyerek Alpu’da kurulacak Termik santrali için her gün açıklama yapanlar, memur maaşı için açıklama yapan mühendisler odası, siyasi eleştiri merkezi olmuş sendika her olayda varlar ama lehte olunca ne yazıkki yoklar. 

Büyükşehir belediyesi kalabak olayında dili nala tutulmuş santral da her gün açıklama yapanlar konu Büyükşehir ve Halk sağlığı olunca ne yazık ki sus pus oldular Organize de askeri ücretin az üstünde çalışan mühendisler için ağzını açmayanlar çıkmış memur maaşı dillerine doluyorlar. Bügün eylem var ilimizde eylem kararı alanlar siyaset ve bürokrasi ile yüz yüze gelmeyenlerdir. Bizim çözdüğümüz sorunlara yarın biz çözdük diye sahaya çıkacak kişilerdir. Masada oturmadan hangi problem çözülebilir ki. Değerli üyelerimiz başta aile hekimliği çalışanlarımızın sorunları için çözümün tek adresi Sağlık sen dir. İlimizde eylem kararı için denetim yaparak dışardan var yok sistemi ile tutanak tutan, elma ile armutu ayırt edemeyenler, sahadan uzak, sitemi başta kendileri tıkayarak Ak parti ve Sağlık bakanlığına en çok zarar veren bürokratlardır. Ak Parti’nin en başarılı olduğu alan olan Sağlık da dönüşümü Sağlık da çöküşüme dönüştüren Bakanlık bürokratları ve ildeki bürokratları tebrik etmek gerekmektedir." Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hasan Hüseyin Köksal: "Bu denetimin amacı en basit tabirle işgüzarlıktır"

Sağlık sen ailesi olarak yayınlanan sahadan ciddi tepkilere neden olan aile hekimliği ödeme sistemi yaptığımız görüşmeler neticesinde şuanda uygulanmamaktadır. Tekrardan dile getiriyoruz. Görüşmelerimiz neticesinde. Malum sendika ve malum derneğin genel merkezi mesela bunların çözümü İçin kimler ile görüşmüş ve bu konuda açıklama bekliyoruz Diyen Hasan Hüseyin Köksal: "Aile hekimlerimiz ve çalışanlarımızdan yapılan kesintilerin iadesi ve aşılama destek ücretleri gelecek hafta ödemesi yapılacaktır. Mesela bu konu hakkında o malum kesimin bir sözü var mıdır. Her sorunun çözümü İçin bizler hem sahadan uzak bürokratların hatalarını kapatıyor, hem de art niyetli dernek ve STK’lara fırsat verenleri başta yerelde siyasete genelde Bakanlığa havale ediyorum. Görevi başında olan ancak içeri girmeyen denetimden sorumlu ilgili yöneticileri ciddiyete davet ediyorum. Covid döneminde filyasyon ekiplerine personel görevlendirmelerinde adam kayırmalar başta olmak üzere birçok sorun sıkıntı var iken, personelin oryantasyonu, rotasyon, bir hastaneden başka bir hastaneye hemşire görevlendirmesi kaldı ki o hastanede kendi personelini başka yere görevlendirmiş (şaka gibi, temel fıkrası) ya da burada dile getirmeye dilimiz varmıyor ama konuyu açmadan, personelin temel ihtiyacı tuvalet bir sağlık tesisinde bir takım personele kullandırılmıyor ve ilgili idareciler bu bizim sorunumuz değil diyor ise burada bu denetimin amacı en basit tabirle işgüzarlıktır.Son olarak; denetim adı altında yapılan uygulamadan üyelerimizin mağdur olmaması için atılan her adımda üyelerimiz bizlerden bilgi almasını rica ediyoruz." İfadelerini kullandı.