Sevgili okurlar; uzun bir aradan sonra tekrar köşe yazmak Eskişehir Haber Ailesi’ne nasipmiş. İnşallah bundan sonra eğilmeden, bükülmeden, dilimiz döndüğünce huzurlarınızda olacağız.


 

GELEN GİDENİ ARATIRSA

Arşivlere bakıyorum, geçen sene bu zamanlar kar yağmış, kışlıklar giyilmiş, hava buz kesiyor. Bu sene yüz yılda bir olacak türden… Git 2020 de rahatlayalım diyoruz! İnsanoğlu her sene başı iyi temenniler dileyerek bir yıl geçirmek istiyor.

2021’e adım atmak önemli bence. Dün bugünden farklı olmayacak ama! 2020 Covid 19 yılı oldu. Yeni senede değişecek bir şey olacağı mümkün gözükmüyor. Çin’de sokak ortasında bayılıp düşen, ölen insanlar, maske krizi bir anda dünyayı etkisine aldı. Halk baskısı ve korku ile dünya 150 yıl sonra ilk defa aynı anda kapandı. Hatta şu aralar Avrupa karantinaya devam ediyor. En önemli Covid 19’un etkisi ise Trump’ın Covid 19 açtığı hasar ile Başkanlıktan olmasıdır. Tarihe not düşelim; yıllar sonra konuşulur bu olay!

Dünya Sağlık Örgütünün sınıfta kaldığı, bir çok ülkenin malzeme ve insani yardım sıkıntısı yaşandığı bir dönem hafızalara kazındı. Gümrükte maskelere el koymalar, solunum cihazları çalmalar, demokratik Avrupa ülkelerinin kirli yüzleri bir salgında ortaya çıktı .

Malzeme ve tedarik konusunda zorlansak da bürokratik engellere rağmen arada krizi fırsata çeviren çarkçılar çıksa da bir çok ülkeye destek veren Güçlü Türkiye