Bu yazdıklarımız hayal ürünü değil tamamen gerçektir! Ancak sayın bakan başta olmak üzere, A haber izleyenlerin inanmadığı, başta şahsıma hükümeti eleştirdiğim için arkamdan sallayan ve yaptığım paylaşımları ve haberleri siyasilere ve makamlara atanlar iyi okusun! (Gizli değil paylaşımlar, hakikat!)

Şimdi değerli dostlar lütfen okuyalım ve empati yapalım. Sağlık çalışanları maaşını 3 parça halinde alıyor. Ayın 15’inde maaş, sabit ödeme ve döner sermaye. Şimdi 5 yıllık bir hemşire maaşını paylaşıyorum; 2976 TL maaş, 881 TL sabit ödeme. Döner sermaye yok! 23 yıllık lisans mezunu hemşire maaşı ise; 3673 TL maaş, 1674 TL sabit ödeme, döner yok! Memur, hizmetli, şoför bu grupta ise; 2500 TL maaş, 885 TL sabit, döner sermaye yok! İŞKUR’dan işe giren devlet işçisinin Aralık maaşı 3700 TL net! Tabi ki gözümüz yok, daha fazla alsınlar ama yorum sizlere kalmış. Şimdi paylaşım yaptığım arkadaşların bordosu bizde mevcut!

Sağlık bakanlığı acilen döner sermaye siteminden hekim hariç bütün sağlık personelini ve çalışanlarını çıkarmalıdır. Bütün sağlık çalışanları tek maaş ve ayın 15’inde ödeme istiyor. Tıpkı öğretmen, polis, imam, asker, hâkim, savcı gibi… 10 yıldır olmayan, ödenmeyen ve birçok hastanede hekimlerimizin bile zor aldığı bir döner sermayeden bahsediyoruz.

Geçiyoruz % 100 tavan ödeme diye başlayan, alkış ile devam eden bürokratik başarısızlık, devlet ile çalışanın arasını açan, sağlık çalışanlarını hükümete küstürenler kimler?

Covid’in başlaması ile birlikte Mart, Nisan, Mayıs ayında destek sözü sadece hekimleri mutlu etmiş, çalışma barışını bozmuştu. Haziran, Temmuz ayında Covid tatile girdi destek de para da ödenmedi. Ağustos, Eylül, Ekim destek birim bazlı verilerek ayrıştırma yapıldı. Covid ambulanstaki doktora bulaştı, att paramediğe bulaştı, şöför kapsam dışı kaldı. Hastanede güvenliği, sekreteri, hasta bakıcıyı Covid pas geçti destek de saf dışı kaldılar. Şimdi Kasım, Aralık ayında alınması gereken paralar ile ilgili Maliye ve Sağlık Bakanlığı’ndan ayın 10’u olmasına rağmen ne bir açıklama, nede bir plan açıklaması yok, kimsenin haberi de yok!

Şimdi empati için soruyorum; fabrikada Kasım’ın ödemesi Ocak ayında mı oluyor? Öğretmen Kasım maaşını taksitle Ocak ayında mı alıyor parça parça? İmam maaşını neye göre alıyor? Bizler hastanenin giderlerine ortak gelirlerine değiliz! Peki öğretmenin, fizik, kimya, edebiyat, sınıf öğretmeni diye özlük hakları farklı mı? Ya polislerde büroda çalışan, trafiğe bakan, cinayet ve narkotiğe bakan farklı mı maaşlar alıyor? Normal memurlar tapuda, vergi dairesi SSK’da iş oranı düşünce maaşlar düşüyor mu?

Sağlık çalışanının hasta sayısı odaklı geliri sürekli değişiyor ve garanti değil. Temmuz ayı itibari ile diş hastanesinde çalışan diş hekimlerinin gelirleri %50 kayba uğradı. Kredi çeken, ev alan ödemesi olan yandı. Covid sebebi ile implant yasak, birçok uygulama yasak, fatura yok, gelir yok, ödeme de yok. Kendi yakınlarımız bile bize inanmıyor. Almadığımız paralar yüzünden paragöz olduk.

Gece gündüz 9 aydır birçok meslek grubu ölüm korkusu ile esnek mesai sistemi ile çalışırken sağlık personeli;

-İzin yasak

-istifa yasak

-emekli olmak yasak

Covid pozitif bile olsan ihtiyaç halinde işe devam edilecek!

Devlet daireleri saat 10:00’ da işe başlıyor, 16:00’da bitiyor, sağlık personeline hiç yoktan fazla çalışmanın karşılığını ödeyin diyoruz o da yok! Her gün bir ilde yüksek sözleşmeli ücreti olan ve gelir olsun olmasın aynı maaşı alan idarecilerimizin baskısı, mobingi, hakareti cabası. Akşam ayrı karar, sabah ayrı karar, hesabı yapılmayan geçici görevler, savaşta kaçma olur mu diye yapılan bir dünya eziyet… Tabi bu arada idareciye yakın isen sahada çalışmaz göz ardı edilirsin.

Sağlık çalışanları ne istiyor;

-Tek maaş

-3600 ek gösterge

-Yıpranma payının adaletli bir şekilde verilmesi

-Görev tanımlarının tekrar yapılması

Bunlar bazı başlıklar anlatamaya ne sayfalar yeter, ne de köşeler…

Şimdi pozitif hasta sayıları düşüyor, vakalar azalıyor, hastanede yataklar boşalıyor, yoğun bakımdaki hasta sayıları düşüyor diye normal servis düzenine geçip 9 aydır moralsiz, motivasyonu düşmüş, sahipsiz, yorgun bitkin sağlık personeli çalışmaya devam ediliyor. Hiç bir idarecinin de çıkıp idari izin ile hiç yoktan 3 gün sıra ile izin yapın moral olsun, motive olun dediği yok! Sağlık çalışanları robot zaten! Çocuğu, ailesi yok, aylardır verdiği mücadelenin önemi de yok!

Sağlık çalışanların hakkı ödenir kardeşim; önüne gelen sizlerin hakkı ödenmez deyip geçiyor! Şimdi şahsım kanarya sevenler dernek başkanı olarak; üyelerimizin hakkını savununca hain, hükümete zarar veriyor, bu süreçte bunlar konu edilir mi?

Gerçekleri söyleyerek 2023, 2053 hedefler olan güçlü Türkiye idealine yakışmayan beceriksiz idareciler sahanın gerçeklerini saklıyor. Sağlık bakanlığı 30 aydır yasa çıkaracak merak ediyorum nereden gelecek yasa!

Sahanın gerçek durumu bu; sağlık çalışanı kırgın, mutsuz, motivasyonsuz. Siz ister ödeyin, ister görmezden gelin!