Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal yaptığı basın açıklamasında; "Eskişehir Osmangazi Üniversite hakkında takip etmediğim dikkate bile almadığım bir köşe yazarı Yersiz iddialar ile ilgili yazı yazmış! 

Çok cevap vermek, gereksiz uzatmak asla seviye düşürmek istemiyorum ama 20 yıllık iktidar partisinin olduğu memlekette muktedir olmamak örneğidir Eskişehir. Öncelikle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi elim bir olay sebebi ile Rektör değişikliği yaşamış ilimizde dışardan kimseyi tanımayan, kimseyi bilmeyen Prof. Dr. Kemal Şenocak atanmıştır. Adaleti, hakkaniyeti, doğruluğu, kararlılığı dürüstlüğü, kimsenin bilmediği yönleri ile tam bir devlet adamı olan Kemal hoca tanıdıkça sevilen bir değerdir. Yıllarca birikmiş gruplaşmış cendereye hakkaniyet ile mücadeleye başlamıştır. Gelelim Yer Siz iddialar sahibi Gürol Yer ve saz, balık arkadaşlarına; MHP’li gibi gözüken, ama MHP’nin kapısından giremeyen, gerek seçimlerde Kazım Kurt’a çalışıp, 10 yıl önce Tedaş’tan üniversiteye geçmiştir. " Şeklinde ifadelere yer verdi. 

Açıklamalarına devam eden Köksal;"Sayın başkanın kadrosu nedir; eğitim kökenli midir? Sağlık çalışanı mıdır ? Emekli midir ? Emekli ise hala hangi vasıf ile devam etmektedir?

Hangi çıkar doğrultusunda emekli ve kurum dışı birisi hala sendikacılık yapmaya devam etmektedir. Siyaset yaptığı dönem tarihin tozlu raflarında yerini almıştır. Salya ve çamur ağzı ile konuşarak bir arpa boyu yol alamayan ısmarlama haber yaptıran Yersiz iddialar sahibi kişiye 8 Nolu Kutuyu açalım! Üniversitede herhangi bir geleceği olmadığı için, direksiyonsuz araba frensiz giden sağa sola saldıran bir adam. Yeri geldiğinde iyi partili, yeri geldiğinde MHP’li, seçimlerde CHP’li olan bir adam. Hak hukuk adaletten dem vuruyor. Sendika başkanlığı 2021 de bittiği için akla ziyan vaatler veren bir şahıs ve  üye kazanmak için her turlu vaadi veren ama bir daha başkan olamayacağı  için boş  vaatlerde bulunan biri... Yer siz iddialar sahibi arkadaşa soruyoruz; 

1- Yılarca üniversitesi de kadrolaşma yapan ve bunu siyasi baskı aracı kullanıp hepinize yol veren daire başkanı kim? 

2- Malum gidenin arkasından çok konuşmayı sevmem ama hala abla diyebildiğim hala arayabileceğim ve yıllarca uyardığım yaklaşık 10 yıl hizmet veren arkadaşlar idareciler baskı ve sendikacılığın dik alasını yapmadı mı? 

3- Değişim rüzgârı esince malum balıkçı ve saz arkadaşlarını odasına çağırıp Sağlık Sen yetkiyi alacak çıkın bizi de sizden söyleyin deyip sendika üyesi yapmaya çalışan ve hala idareci olan kim? 

4- Tozlu raflarda birçok ahlaki olaya sahip olup birbirini kollayanlar kimler? 

5 Servis sorumlularıyla birlikte açık açık sendikacılığa soyunan ve talimat veren kimlerdir? 

6- Yer siz kimlerle yersiz iddialar ile baskı unsuru oluşturmaya çalışmıştır? 

7- Sahip çıkmaya çalıştığı Eski Türk Sağlık yönetim kurulu üyesi idareci kimdir? 

8- Çalışanlar üzerinde haksızlık ve hakkaniyetsizlik ile yer değişikliği yaparak baskı kuran ve yüzlerce sağlık çalışanının bedduasını alanlar ile iş tutmak size yakışıyor mu? 

Temsil ettiği makama yaşadığı gayri ahlaki olayları örten ve ortak olan, ekip ruhu diye hala koltuk işgal eden idareci ile sendikal örgütlenme, yol haritası yapanları biliyoruz. Yılladır yetkili olan sendika tabiri caiz ise ne diye veryansın ediyor. Mahalle ağzı ile konuşan herkese çalışacağı birimi teklif eden yüzü gülmeyen bilim’siz 7 sene boyunca Tıp Fakültesinde hangi sözler ile gezdi bizler çok iyi biliyoruz.

Çamur atıp çalışanların gerçek dertlerini bırakıp belirli kişilere indirgeyen, sadece üye ve çalışanlara değil şahıslara hizmet etmek için Sayın Kamu Sen Başkannı ve Sayın Türkav başkanını dahil bu olaylara alet eden Yer siz ve balıkçıya son sözüm emekli ve miadı dolan,  Eğitim ve Sağlık ile alakası olmayanların ittifak ve iletişim problemi yaşayanların yoldan çekilmesidir. 

Kadrolaşma ve baskı olup insanları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirme ustalığını yazmaya başladığımızda ne sayfalar ne de kitaplar yetecektir. Yer siz ve balık arkadaşlarına söylemek isteriz ki; geldiği günden bu yana şehrimize değer katmak için var gücü ile çalışan, uzun süredir ESOGÜ’nün kronik sorunlarını bir bir çözen ve geldiği günden buyana akademik anlamda birçok başarıya imza atan Rektör Beye takınılan tavır ve konuşulan sözler doğru değildir.  Bu yönden Sayın Rektörümüzü takdir ve teşekkür ediyorum. Bizler Yersiz iddialar ile değil gerçekler ile karşınızda olacağız. Fragman bitti Film yeni başlıyor!" İfadelerini Kullandı!