Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanlığının katkıları ile gerçeleşecek olan Can Veren Pervaneler adlı söyleşide Türk Edebiyatındaki önemli şiirleri eşsiz yorumlaması ve katıldığı programlarda yaptığı keyifli sohbetleriyle büyük beğeni toplayan Hayati İnanç ,Eskişehir’de 16 Ekim Cumartesi Günü Saat 19 30’da Kent Park içerisinde yer alan Kent Palace’da  sevenleri ile buluşacak. Hayati İnanç'ın kültür ve edebiyat dünyasında onu izlemeye gelenleri eşsiz bir yolculuğa çıkaracağı programa katılım ise ücretsiz olacak. 

Hayati İnaç Kimdir?

1961 senesinin Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde dünyaya gelenHayati İnanç,  İnanç ailesinin dört kardeşinin en büyüğüdür. Babası ise devlet memurudur.


Dört Kardeşin En Büyüğü!

Hayati İnanç, ilkokulu Denizlı Çameli'de tamamlanmıştır. İlkokulu birincilik ile bitiren sunucu ortaokul döneminde Aydın Nazilli'de bulunan devlet parasız yatılı okuluna kazanmış ve burada ortaokul eğitimini tamamlamıştır. Ortaokul eğitiminden sonra Aydın Lisesi'ne gitmiş ve 1977 senesinde lise öğrenimini bitirmiştir.

Çok sayıda meslekte başarılı işler yaptı!

1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimini tamamlayan Hayati İnanç, avukatlığın yanı sıra yayıncılık, denetçilik, yöneticilik, öğretmenlik ve sunuculuk da yapmıştır.


7 adet önemli eserin sahibi

"En değerli iş, insana yatırım" düşüncesini kendisine motto edinmiş Hayati İnanç, her biri birbirinden farklı olan Divan Edebiyatı'nın unutulmaz beyitlerini kendine özel üslubuyla "Can Veren Pervaneler" programında ekranlara gelmiştir. Bu programda "Can Veren Pervaneler 1, 2, 3, 4, 5 ve İşte Geldik Gidiyoruz" isimli kitaplarını neşretmiştir.


Programları büyük ilgi görüyor!


Aynı zamanda Hayati İnanç'ın TRT'de yayınlanmış olan "Vapurda Çay Simit" isimli programda yaptığı konuşmalar ile çok büyük beğeni toplamıştır. 
Hayati İnanç evli ve 2 çocuk babası. Şu anda Ankara'da ikamet ediyor.