Hayallerini ve hedeflerini  gerçekleştirmek için onlara uygun bir yaşam tarzı sürmen gerektiğini biliyormusun?Hayatında neyin olmasını istiyorsan ona odaklanman gerekiyor,enerjini ona harcaman gerekiyor.

Eğer tüm enerjini insanların kusurlarını aramaya harcarsan,olaylara negatif yorumlar katarsan üzgünüm sevgi dolu bir hayat yaşayamayacaksın.Hayalini kurdukların hedeflerin arasında yer almıyorsa,ulaşmak için planlar yapıp yola koyulmuyorsan üzgünüm ama sadece hayalini kurduğun hedefler olarak kalacak.

Uygulaman gereken formül şu:Kendine senin için anlamı olan hedefler ve hayatında fazla görmek istediğin  durumlar belirle,Hedeflerini hayatının merkezine koy ,seni hedeflerinden ayrı tutacak her türlü sözden eylemlerden uzak dur.Odak noktan hedeflerin  ve hayatından görmek istediğin durumlar olsun.Kendine gün içinde şu soruyu sormayı alışkanlık haline getir;Bugün yaptıklarım,sergilediğim hareketler beni hedefime yakınlaştırdı mı?uzaklaştırdı mı?Her günün sonunda günün Z Raporunu al koyduğun hedefe ne kadar yakınlaştın daha neler yapman gerekiyor? Bazı hayat formülleri nettir.Hayallerini kurduklarına ulaşman için hedefler koyman ve harekete geçmende bu netliklerden biridir.

Mevlanın söylediği gibi “Gül bahçenin olmasını istiyorsan enerjinin büyük bölümünü gül bahçene ayırırsın,ona odaklanırsın .Gül bahçesi istediğini idda edip ,hayatının kaktüslerini  odak noktası yaparsan da gül yerine kaktüsleri büyütüp  serpilmesine sebep olursun”

Hadi hep beraber kendimize soralım. Biz hayatımızda ve dünyada nelerin çoğalmasını istiyoruz? Negatifliğin, dedikodunun ve kabalığın mı? Hayaller kurup eyleme geçemediğimiz ve sonu hüsran olan bir hayatımı?  Yoksa sevginin, nezaketin, yardımlaşmanın ve iyiliğin mi? Hedeflerimizin, seçimlerimizin, hareketlerimizin ve odak noktalarımızın her zaman iyilik ve güzellikten yana olması dileklerimle.