Hemşehrimiz Hasan Polatkan 27 Mayıs 1960'da tutuklanır, 16 ay boyunca işkenceye tabi tutulur, vücudunun her yerinde sigara söndürürler, ahlaksız işkenceler yaparlar, 5 yaşındaki kızının üstüne silah doğrulturlar. 

Bir deri bir kemik kalmıştır, idam edildiğinde 83 kiloluk adam 38 kilodur. Alçakların bütün rezilliklerine rağmen, son sözleri "Şimdi Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkıyorum. Huzur içerisindeyim. Benim için üzülmeyin. Allah Memleketi korusun"... 

Fatin Rüştü Zorlu’yu zorlu yapan, içindeki millet ve devlet aşkının büyüklüğüdür. Onu asil kılan, hak bildiği yoldan cesurca yürümesi olmuştur.

Fatin Rüştü Zorlu için siyasetin anlamı halkının refahı, mutluluğu dolayısıyla devletinin gelişmesi ve güçlenmesidir.

Kaybedilmiş bir vatan toprağı olan Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin haklarının kazanılmasında oynadığı rol, onu fanilikten çıkarıp ölümsüzleştirmiştir. İdama giden Zorlu'nun bıraktığı mektupta şunlar yazar:
"Benden evvel asılmış olanların ölüme nasıl gittiklerini bilmiyorum. Fakat ben işte gördüğün gibi, galiba bir insanın olabileceği kadar sakin ve metinim. Senden bunu aileme ve bilhassa anacığıma mutlaka bildirmenizi istirham ediyorum. Son nefesimi onu utandıracak bir korkaklığa düşmeden verdiğimi mutlaka bilmesini isterim”

Adnan Menderes büyük  Milletimizin en hüzünlü yanıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk sonrası İnönü ve CHP isdibdatına karşı, garip ve mazlum Milletimizin umudu olmuş, kısa ömrünü vatan ve milletine feda etmiştir. Rahmetli Menderes'in  Türk Milletine yaptığı hizmetin bedeli, alçaklar tarafından canı alınarak ödetilmiştir. Türk Devletinin Başbakanı'na "Düşük" diyerek aslında Türk Devletinden intikam alanlar işgalcilerin bıraktıkları  artıklardan müteşekkil guruhtur. Rahmetli Menderes ve arkadaşları yargıç cübbesi giyen katiller tarafından yargılanmış, şerefli Türk Ordusunun üniformasını çalan alçaklar tarafından en aşağılık  işkenceye tabi tutularak intikam alınmıştır. 17 Eylül'de idam edilen rahmetli Menderes, işkence ile yatağından kaldırılarak adeta iki kere idam edilmiştir. Bu kadar işkence ve zulüm altında  son nefesini vermeden "Adnan Menderes'in ölümü ebediyete kadar sizi takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Allah Milletimize zeval vermesin" diyecek kadar vatanperverdir.

Rahmetli Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu  katletmeye teşvik eden, katleden ve zulmeden herkesi lanetliyorum, Rabbim'den amelleri gibi muamele görmelerini diliyorum.Bu vesile ile  Adnan Menderes ve arkadaşlarına da rahmet  diliyorum. Allah Milletimize zeval vermesin....