Tam 102 yıl önce  Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsızlık meşalesi yakıldı. Kurtuluş mücadelesinin ilk adımı 19 Mayıs 1919'da atıldı. Ulu önder Atatürk Samsun'a ilk adımı attığında sadece bir şehre adım atmadı. Bir milletin Ulusal Bağımsızlığını kazandıracak adımı attı. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin:" Bugün gururluyuz, coşkuluyuz, pandemi şartlarından dolayı büyük kalabalıklar ile kutlayamayacak olsak da 19 Mayıs'ta gençliğin enerjisini içimizde hissediyoruz. 19 Mayıs, Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğu Atatürk layıkı ile anlamanın önemine dikkat çekmek istiyorum. O sadece söylemler bulunarak anılmamalı, fikirleri, düşünceleri özümsenip hayatımıza entegre etmeyi başarabilmek çok önemli Atatürk'ün dediği gibi "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir" Onun düşüncelerinin özünü anlamak hepsinden daha kıymetli. Gençlik her zaman bizim en büyük umudumuz, onlara her zaman çok güvenmeli ve desteklemeliyiz. Gençlik varsa umut var. 19 Mayıs'ı en içten dileklerimle kutluyorum " Ne mutlu Türk'üm diyene" İfadelerini Kullandı. 
Bugün 19 Mayıs'ı özgürce kutlayabiliyorsak Başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz sayesinde Diyen Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin: "Tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" Şeklinde açıklamada bulundu.