Eskişehir'de AK Parti'den istifa etmesiyle gündeme gelen ve facebook'tan yaptığı istifa açıklamasını gelen yorumlar sonrasında kaldırması dikkat çeken Halil İbrahim Sarıkaya, EskisehirHaber.com'a açıklamalarda bulundu.
 
Halil İbrahim Sarıkaya, ilk defa AK Parti'den istifa ettiğini söyleyerek, "Daha önce sosyal medyada istifa etmeyi düşündüğümü belirten paylaşımlarım olmuştu sadece. Dostlarımın ısrarı ile bundan vazgeçmiştim. Parti içi demokrasinin işletilmemesi ve açıklamamda belirttiği gerekçelerle şimdi istifa etmeye karar verdim" dedi. 

"Yazdığım yazılara cevap verilmedi"

Halil İbrahim Sarıkaya istifa nedeni ile ilgili, "Parti üyeliklerinin değiştirilmesi ile ilgili partiye yazdığım yazılara hiçbir cevap verilmedi. Partiye yeni üye gibi yazıldığımı gördüm. Partiyle ilgili eleştirilerim konusunda üstü kapalı tehditler aldım. Partide artık birçok şeyi tek başıma değiştiremeyeceğimi düşündüm. Yazdığım yazılara hiçbir cevap verilmedi" diye konuştu. 

Facebook'taki paylaşımı neden kaldırdı?

Halil İbrahim Sarıkaya, facebook'ta yayınladığı istifa açıklamasını sonra neden kaldırdığı konusunda ise, "Facebook sayfam toplu şikayet edildiği için paylaşımı kaldırdım. Ayrıca altına çok gereksiz ve rahatsız edici yorumlar yapılmıştı. Dostlarım da sen istediğin kadar yaz, bunlar yine şikayet edecektir, dedi. Açıklamamın hedefine ulaştığını düşünerek kaldırdım" dedi. 

"Başka partiye geçmeyi düşünmüyorum"

Sarıkaya ayrıca, "AK Parti'deki dava ruhundan vazgeçmiş değilim. ama parti dışından devam edeceğim. Başka bir partiye geçmeyi de düşünmüyorum" diye konuştu.