AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İnönü’de TANAP çalışmaları için kurulan 118 bin metrekare büyüklüğündeki şantiyenin yatırım olarak değerlendirilmesi ile ilgili girişimlerin sonuç verdiğini İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile birlikte açıkladı... 

Bu girişimler sonucunda İnönü’nün Dutluca mahallesine 60 milyon lira değerinde yatırımın gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

"Belediye Başkanımızla birlikte Adalet Bakanımızla görüştük"
Milletvekili Prof. Dr. Günay, konu ile ilgili, “Bugün İnönü İlçemize çok güzel bir proje kazandırdık.  TANAP doğal gaz boru hattı çalışmalarında Dutluca Mahallemizde bulunan alanda 118 bin metre kare şantiye yapılmıştı. Bu şantiye Bozüyük’e 32 Km, Eskişehir’e ise 40 Km uzaklığında. Bu alanı en etkin nasıl değerlendirebiliriz diye Belediye Başkanımız Sayın Kadir Bozkurt düşünmüş ve 2020 yılının başında buranın Açık Ceza İnfaz Kurumu olabileceğini iletti. Bunun üzerine 19 Haziran 2020’de İnönü ilçemize yaptığım ziyarette bu alana geldik ve yine hep birlikte gezdik. O anda sahadayken Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e buranın fotoğraflarını ve bilgi notlarını göndererek kendisinden randevu talep ettim. 20 milyon liralık altyapı, 35 milyonluk üst yapısı olduğunu, biraz dönüşümle yaklaşık 60 milyonluk bir proje olduğunu ilettim. Kendisi de bizleri belediye başkanımızla 24 Haziran’da makamında ağırladı. Böyle bir alana çok ihtiyaç olduğunu ve ülkemiz için büyük bir kazanım olacağını bize iletti ve ardından çalışmalar başladı" dedi. 

Tüm sistemleri hazır durumda

Şantiye alanında tüm sistemin hazır ve çalışır durumda olduğunun altını çizen Günay, ‘’Bu alanın özelliklerinden birincisi; pis su, temiz su, yangın hidran sistemi, kamera sistemi hepsi hazır tel örgülerle çevrilmiş yaklaşık bin metre kare ofis alanı, bin metre kare sosyal tesisi var. 2500 metre kare yatakhanesi ile 2000 metre kare atölye alanı var. Biz olaya şöyle bakıyoruz bu tesis sıfırdan yok olacaktı ama şu anda ülkemize ilçemize şehrimize kazandırılmış durumda.’’

"İnsanlarımız topluma kazandırılacak, üretim artacak"

Prof. Dr. Günay arazinin açık infaz kurumu olarak değerlendirilmesi ile alakalı, “Gönül istiyor ki tabi cezaevlerine ihtiyaç olmasın ama bu da hayatın bir gerçeği. En önemlisi bu süreçte burada kalan kişileri rehabilite edebilmek meslek kazandırmak, biz buna önem veriyoruz. Burada Bozüyük Cezaevi müdürümüz Ruhi Aytuttu ve  Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt yanımızda. Burada yine aynı şekilde üretim yapılacak, topluma kazandırma projeleri gerçekleştirilecek. Bu alanda atölyenin olması çok çok önemli. Yatakhane kısmı çok özel yaklaşık bin kişilik insanı burada barındırabilecek kapasite var. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu. 

"Başkanımız Kadir Bozkurt haber vermese haberimiz olmayacaktı"
Emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Günay, “Burada emeği geçen çok kişi var başta bu alanı bize kazandıran Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a teşekkür ediyorum. O bize haber vermeseydi bundan haberimiz olmayacaktı. O süreçte bizlere yardımcı olan cezaevi müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Tabi bu alanın bir özelliği de mülki idare olarak Eskişehir’e bağlı adi idare olarak da Bozüyük Bilecik’e bağlı. Buradaki tüm tahsisi sorunlarını çözen ve bize ilk günden itibaren destek olan Eskişehir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a çok çok teşekkür ediyoruz. 31 Ağustosta bize tahsis edildiğini ve bütün işlemlerin bittiğini iletti. Tabi esas teşekkür Sayın Cumhurbaşkanımıza, kendisinin bilgisi dahilinde talimatları ile oldu. Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’e destekleri için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olacak bir tesis olur, mesleki eğitim ve üretim evi olur" dedi. 

Kadir Bozkurt: Bu yatırımı memleketimize kazandırdık, İnönü'ye ekonomik katkısı olacak 
İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt konu ile ilgili, “Sizlerin de bahsettiği gibi şu tesisin altında 10 milyon liralık bir yatırım var. Arıtması, temiz su hattı, pis su hattı, fiber optik kabloları, bunun üzerinde de gene gördüğünüz gibi halı sahası, basket sahası paratoner sistemi, atölyeleri, yatakhaneleri, ofis binaları, tel örgü, kamera sistemleri tamamı var. Neticede toplamda yaklaşık 60 milyon liralık bir tesis konsorsiyum firmaları tarafından boşaltılsaydı milli servet heba olacaktı. İkincisi bir bakanlığa ait olan bir yer keşfettik ve yıl sonuna kadar faaliyete geçiyor. Bir üçüncüsü de ben belediye başkanı olarak söylüyorum burada bin kişi kalacak. İnönü’ye ekonomik katkısı olacak. Bu avantajları bize sağlayan başta sayın vekilimiz çok uğraştı, adalet bakanımız çok destek verdi, Cumhuriyet Başsavcımız, ceza evi müdürümüz ve bütün bunların yanında Sayın Valimiz buradaki işlemler için çok destek oldu. Burada emeği geçen herkese canı yürekten hem şahsım hem de ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.