Bu kahrolasıca virüs bütün dünyayı esir aldığı gibi, ülkemizde ve kentimizde de hayatı felç etmiş durumda..
Zecri tedbirler almaya çalışılıyor, özellikle sağlık çalışanları kelle koltukta cansiperane mesai vererek insanlarımıza hayat vermeye çalışıyorlar..
Her geçen gün artan hasta ve vaka sayısına çözüm arayışları sürerken, bir maskenin, bir solunum cihazının çok önem arz ettiği günümüzde Büyükşehir Belediye Başkanının, milletvekili Jale Nur Süllü’nün dile getirdikleri hastane yapılabilir yerler için İl Sağlık Müdürlüğü'nün vermiş olduğu olumsuz cevabı  biliyoruz..
Teknik konulardır bilemeyiz..
Yalnız biz bir süredir Eskişehir gündeminde olan hastane ruhsatına haiz olmasına rağmen SGK kapsamına alınmayan Özel Gürlife hastanesinin durumunu öğrenmek için kardeşimiz, dostumuz Op. Dr. Muharrem Şenel'in bilgisine baş vurduk.. İşte satırı satırına söyledikleri: 

"Özel Gürlife Hastanesi 154 normal hasta yatağı ve 46 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 200 yataklı bir hastane olup, yatak sayısı bakımından Eskişehir’in en büyük özel hastanesi olma özelliğine sahiptir. Bir diğer özelliği ise; 1,5 yıldır SGK anlaşması Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından imzalanmayan ve sebebi açıklanmayan Türkiye çapında tek hastane olmasıdır.
Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 kod adlı koronavirüsün ülkemizde de her geçen gün nasıl hızla yayıldığını ve ölümlere neden olduğunu hep beraber görerek yaşamaktayız. Bu süreçte ilimizde de vakalar giderek artacak ve özellikle yoğun bakım sıkıntısı ortaya çıkacaktır. Korona virüs salgını öncesinde bile ilimizdeki yoğun bakım yatakları yetmezken, zaman zaman yer olmadığı için hastalar ambulanslarla entübe halde başka illere sevk edilirken; salgın pik yaptığında, çok daha fazla yoğun bakım yatağı ve solunum cihazına gereksinim olacaktır. Böyle bir durumda bir tane fazla yoğun bakım yatağı, bir tane fazla solunum cihazının değerine paha biçilemeyecektir. Bugüne kadar SGK anlaşması olmadığı için hastanemizde atıl durumda olan, yıllık doluluk oranı yüzde 2 seviyelerinde olan yoğun bakım yatakları ve yıllık doluluk oranları yüzde 4 seviyelerinde olan servis yatakları mutlaka değerlendirilmelidir. SGK yüzünden boş kalan bu yataklara yazıktır, günahtır, yapılan milli serveti resmen çöpe atmaktır. En son yapılan yatırımlarla erişkin yoğun bakım yataklarında yatak başı solunum cihazı oranı  yüzde 70’lere çıkarılan, personel takviyesi yapılan ve 3. basamak yoğun bakım seviyesine çıkartılan hastanemizle bir an önce SGK anlaşması yapılmalı, salgın halinde bu hastalıkla savaşta elimiz güçlenmelidir.
Şu anda bile hastanemizde SGK anlaşması olmamasının sıkıntıları yaşanmakta, diğer hastanelerde poliklinikler tam kapasite çalışmadığı, acil ameliyatlar dışında ameliyatlar yapılmadığı için dönüp dolaşıp bize gelen hastaların özellikle yüksek maliyetli malzeme gerektiren ameliyatları ödeme güçlüğü yüzünden yapılamamaktadır. Ameliyat şansı olan kanser hastalarının tedavileri gecikmekte ve geçen zamanla birlikte ameliyat şansları ortadan kalkmaktadır.
İlimizde henüz enfekte olmamış, korona virüslü bir hastanın yatmadığı, kronik hastaların, kanser ameliyatı gereken hastaların, nörolojik hastaların, travma geçiren ve müdahale gereken hastaların tedavileri için steril bir hastaneye süratle gereksinim vardır. Hali hazırda buna en uygun hastane Özel Gürlife Hastanesi'dir. Topyekün bu salgına karşı savaşta cephede veya cephe gerisinde görev almak isteyen Gürlife Hastanesi ile SGK acilen anlaşma yapmalı, hastaların önündeki engel kalkmalı; böylece işsizliğin kol gezdiği, ekonomik sıkıntıların arttığı bu zor günlerde bu hastanede en az 300 kişinin istihdam edilmesiyle de 300 ailenin derdine merhem olunacağı akıldan çıkarılmamalıdır."

Görüldüğü gibi elde böyle bir imkân var iken, insanlar gidecek hizmet hastanesi bulamazken  oradaki doktorların (kendi tabirleri ile) hastane bahçesinde volta atmaları ne kadar doğrudur bilemiyoruz..
SGK kapsamına alınmayış nedenini bilemeyiz. Ama olağanüstü bir dönemden geçerken karar verecek mercilerin bunu göz önünde bulunduracaklarını umut ediyoruz.. 

FUAR ALANI ve BÜYÜKŞEHİR BAKIM ONARIM ALANI
İleriye dönük tedbirler konusunda her vilayette yer arayışları sürerken bizim de aklımıza yeni yapılan fuar alanı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yolu üzerinde Emniyet Müdürlüğü karşısındaki Makine İkmal Bakım ve Onarım üniteleri geldi..
Bildiğimiz kadarı ile belediye orasını derleyip toparlamış durumda..