Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen adına yapılan villa için ‘İmar dışı kaçak yapılaşma’ yaptığı gerekçesiyle 38 bin lira para cezası kesildiği, yapıya ruhsat alınmaması veya ilgili teknik şartları karşılamaması durumunda yıkılacağı belirtilmişti.

Gücüyener açıklamasında: 
“Büyükerşen, ‘Tepebaşı Belediyesi'ne gidilip ceza yatırılır ve ruhsat talebinde bulunulur. Yapmışlar eksik olmasınlar, bugün getirdiler, ruhsat burada. Bana biraz pahalıya mal oldu. Başka yere de, yabancıya gitmedi, Tepebaşı Belediyesi'ne gitti. Bunun için fazlaca üzülmüyorum’ diye konuşmuştu. 

Halbuki taşkın sahası ve sulama alanı içinde bulunduğuna dair görüş bildirilmesine rağmen yapıya ruhsat verilmiş. 

‘1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Açıklama Raporunda, Tepebaşı Belediye Başkanlığı’nın plan yapılmadan önce ilgili Kurum ve Kuruluşların görüşlerinin alınması aşamasında, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün 19.10.2020 tarihli görüş yazısı ile Yukarısöğütönü Mahallesi Köy Yerleşik Alanı içerisinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılacağı görüşüne istinaden; “Ekli sayısal haritada işaretlenmiş bulunan Keskin Göleti Sulama Sahası, Belediyenizce yapılacak olan imar planlarında sulanan tarım arazisi olarak işlenmeli ve bu alan içerisinde yapılaşmaya izin verilmemelidir’ görüşü bulunmaktadır. Yine bu yazıda imar planı yapılacak sahanın Keskin Deresinin taşkın etkisi altında olduğu bildirilmektedir. 

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün 10.11.2020 tarihli yazısı ile daha önce vermiş olduğu yukarıda belirtilen görüşün yeniden değerlendirilmesinin Tepebaşı Belediye Başkanlığı’nın 28.10.2020 tarihli yazısı ile talep edilmesi üzerine tekrar değerlendirmiş olduğu görülmüştür. Buna göre ‘Yukarısöğütönü Mahallesi Köy Yerleşik Alanı ile çakışan parseller için de Keskin Göleti ve Sulaması kapsamında kamu yatırımı yapıldığı, bu parseller hali hazırda sulanan tarım arazisi olduğu, anılan bu arazilerin Keskin Göleti ve Sulaması projesi kapsamında su hakkı bulunduğu, keskin Göleti Sulamasının Yukarısöğütönü Köy Yerleşik Alanı ile çakışan kısımlarının sulama sahasından çıkarılabilmesi için alanda bulunan parsellerin İl Toprak Koruma Kurulunca tarım vasfının kaldırılmasının gerektiği’ belirtilmiştir.