Eskişehir de Ayşe Tuba Arslan (45) 25 yıllık  eski eşi  Yalçın Özalpay ile 6 ay öncesinde boşanmıştır. Eşinden boşanan Ayşe Tuba Arslan bu süre içerisinde sürekli olarak eski eşinin tacizlerine maruz kalmıştır.  11.10.2019 tarihinde işinden çıkışı sırasında eski eşi tarafından satırla saldıraya uğramıştır. Bu saldırı sonucu ağır yaralayan Ayşe Tuba Arslan hastaneye kaldırımış ve halen tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. 
İyi Parti Teşkilatı  olarak bu durum bizi derinden üzmüş ve etkilemiştir. Ayşe Tuba Arslan kardeşimizin ve çocuklarının bu yaşamış olduğu vahim durumdan dolayı bizde destekçisi olarak davanın takipçisi olacağız ve tüm yardımlarımızla yanındayız.
Devlet KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AİLE İÇİ ŞİDDETİ ÖNLEMEK, KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK ve KADINI HER ALANDA GÜÇLENDİRMEKLE GÖREVLİDİR.
Devlet’imizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyor , Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapmasını temenni ediyoruz.     
İYİ PARTİ TEŞKİLATI OLARAK KADINA KARŞI ŞİDDET ve KADIN CİNAYETLERİNİ LANETLİYOR ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.