TANAP tarafından finanse edilen “Kadınların ve Engellilerin Meslekî Beceri Kazandırılması Yoluyla Ekonomik-Sosyal Kalkınmanın Desteklenmesi” projesi kapsamında Sivrihisar Halk Eğitim Merkezi Kağıt ve Ahşap Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, kursiyerler ve davetliler katıldı.

“İnşallah kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz için yepyeni bir dönem başlayacak”

Berat Kandili olması dolayısıyla programa katılanların kandilini kutlayan Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, TANAP’ın destek verdiği ve Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivrihisar Halk Eğitim Merkezi tarafından hayata geçirilen projenin öneminden bahsetti. TANAP’ın Türkiye için çok önemli bir enerji projesi olduğunu bildiren Vali Çakacak, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında hayata geçirilen Kağıt ve Ahşap Atölyesi’nin hayırlı olmasını diledi. “İnşallah bu projenin tamamlanmasıyla sertifika sahibi olacak kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz için yepyeni bir dönem başlayacak. Üretkenlikleri ile sosyal hayatın içerisinde yer alarak hem bir gelir elde edecekler, hem de hayatlarına yepyeni değerler katacaklar” diyen Vali Çakacak, “Dolayısıyla bu projeyi oldukça anlamlı ve değerli buluyorum. Sivrihisar Halk Eğitim Merkezi’miz bünyesindeki 52 kursiyerli “Ahşap ve Kâğıt Atölyeleri” kursları sayesinde kadınlarımıza mesleki beceri kazandırılacak, engelli kardeşlerimizin toplumsal entegrasyonuna katkı verilecek, öğrencilerimizin el becerileri geliştirilecek ve bunların neticesinde ortaya çıkacak ürünlerle de Sivrihisar’ın tarihi ve kültürel motifleri tanıtılmış olacak” şeklinde konuştu.

Vali Özdemir Çakacak, “2017 - 2018 eğitim öğretim yılında ilimizdeki Halk Eğitim Merkezi kurslarımıza 72 bin 672 kişi katılmıştır. Bu yılki eğitim öğretim yılı sonunda bu sayının daha da artacağını öngörüyoruz. Son 4 yılda toplam 162 bin 323 kişinin katıldığı kurslarımızdan 152 bin 286 kişi sertifikalarını almışlardır” diye sözlerine ekledi.

“Bu kursların dünyada eşi benzeri yoktur”

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmaları aktaran Genel Müdür Mehmet Nezir Gül de, meslek liselerinin önemine dikkat çekti. “Vermiş olduğumuz mesleki eğitim faaliyetleri güzel bir noktaya geldi. 2017 yılında eğitim sürecine katılan kişi sayımız 7 milyon 34 bin iken, 2018 yılında bu sayı 8 milyon 355 bine yükseldi. Hiçbir ücret almadan gerçekleştirdiğimiz bu kursların gerçekten dünyada eşi benzeri yoktur” dedi.