Eskişehir'de tarihi geçmiş damacanaların kullandıldığının ortaya çıkmasıyla patlak veren ve 11 Ağustos 2020'den beri devam eden Kalabak su damacana krizi devam ediyor... 

Kalabak krizi ulusal gündemde de tartışılıyor.. 

Son olarak internethaber.com sitesinin yazarlarından Osman Diyadin de Eskişehir'deki krizle ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Osman Diyadin paylaşımlarında şu ifadelere ve görüşlere yer verdi: 

"Eskişehir'de skandal var, kimsenin sesi çıkmıyor"

"Eskişehir’de su skandalı var. Kimsenin sesi çıkmıyor. Mesela nerde AK Parti teşkilatları. Gelelim meseleye. Büyükşehir Belediyesinin son kullanma tarihi 2009 olan Damacanalarla Kalabak suyu sattığı Sağlık İl Müdürlüğünün denetlemesi sonucu ortaya çıktı"

"Bir özür açıklaması yok"

"Başkan Büyükerşen bu olay ortaya çıktıktan yaklaşık 10 gün sonra Marmaris'ten tatilden döner dönmez ESKİ Genel Müdürünü görevden aldı. Yani halka son kullanma tarihi 2009 olan kansorejen damacanalarla su satılıyormuş!.. Kamuoyuna bir özür açıklaması yok!"

"Kanserojen damacanalar suç değil, minibüs giydirmek suç"

"Dolum tesislerine gitmeyen başkan protesto için giydirilmiş minübüsü denetlemeye gitmiş.Giydirme trafik tescile bildirilmemiş diye suç duyurusunda bulunacakmış. Kanserojen maddeli damacanalarla halkın sağlığını tehdit etmek suç değil, minübüs giydirip protesto suç. Vah ki vah!"

"AK Partili bir belediye yapsaydı muhalefet ortalığı ayağa kaldırırdı..."

"Böyle bir skandala AK Partili bir Büyükşehir Belediyesi imza atsa muhalefet sosyal medya dahil ortalığı ayağa kaldırırdı... Bakıyorum Eskişehir'de herkes halinden memnun!.. AK Parti teşkilatları ise çok memnun öyle ya!.. 14 yıllık su içilmiş bize nemi desek biz! Yazık!.."

Büyükerşen o aracı inceledi! - Okumak için tıklayın... 

Büyükerşen o aracı inceledi!