Edinilen bilgilere göre Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantina olan bir hasta, sabah saatlerinde idrar yollarında yanma hissetti. Şiddetli yanma hisseden hasta kadının eşi ambulans çağırmak için 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. 

İsmini vermek istemeyen hasta kadının eşi telefonda ‘Covid hastası olduğu için gelemeyiz, hastaneye kendi imkanlarınızla gidin’ yanıtını aldığını söyledi. Şirintepe mahallesinde oturan çift bu durum üzerine araçları olmadığı için ticari taksi ile hastaneye gitti. Maddi durumumuz iyi olmasaydı ‘toplu ulaşım kullanmak zorunda’ kalacaktık diyen hasta kadının eşi asıl şoku hastane yaşadıklarını ifade etti.

“Hastanede Covid servisine gittik ancak bizi üroloji servisine sevk ettiler” diyen hasta kadının eşi üroloji servisinin de hastanın Covid-19 virüsü taşıması nedeniyle içeriye alınmadığını söyledi.

Hastanın eşi son olarak “Covid servisi idrar yolları hastalıklarından anlamıyor, üroloji de eşimde covid virüsü var diye bakmıyor. Eşim karantina süresi bitene kadar ne yapacak. Bu acı ile nasıl yaşamaya devam edecek. Aile hekimine bile gidip ilaç yazdıramıyoruz. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.