DSP Odunpazarı İlçe Başkanı Burak Gülseren yaptığı yazılı açıklamada, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a tepki göstererek, "Odunpazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında  Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Millet Caddesi, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak, 511. Sokak”ta  oy çokluğu ile içkili yerler bölgesi olarak tespit edildi. Eskişehir Odunpazarı bölgesinde Deprem gündeminden Bar gündemine hızlı geçis korkarız ki sakıncalı sonuçlar doğuracak. Odunpazarı’nda şu an 166 içkili bölge varken buna 92 içkili bölgenin eklenmesi, hangi çalışmanın sonucu ortaya çıkmıştır. Özellikle eklenen bazı yerlerin Okullar bölgesi olması ve bu bölgede 32 bin öğrencinin bulunduğu gerçeğini hiç mi görmediniz? Odunpazarı Belediye Başkan ve Meclis üyelerinin yaptıkları bu çalışma  hangi akla ve kime hizmet ettiği sorusunu akla getiriyor. Özellikle ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu Covid-19 pandemi sorununun dahada arttığı bu günlerde Odunpazarı bölgesinde sanki ihtiyacı hemen karşılaması zorunlu halde gibi açıkcası pazardan mal kaçırır gibi Meclis gündemine içkili yerler konusu getirilip kabul edilmesi bu kuşkularımızı daha da güçlendirmektedir" dedi.

"Çay fiyatını için sandık kuranlar, içkili yerler için neden kurmadı"

Burak Gülseren, "Yok düşündüğümüz gibi değil de, Odunpazarı bölgesinde içkili yerlere ihtiyaç var ise vatandaşa çay fiyatlarını artıralım mı diye sandık kurarak, biz her zaman özgür iradenin yanındayız diye şov yapanlar mutlaka konuyla ilgi bölgede yaşayan insanların görüşünü almak üzere yerel sandıklar kurarak düşüncelerini sormalıydılar. Sormadıkları gibi geç kalmış değiller de, hemen sandıkları kurup bölge insanın  konuyla ilgili görüşlerini sorarak, çıkacak sonuca ve halkın özgür iradesine saygı duyarak, bölgede yapılması gereken ne ise onu  yapılmalı" dedi. 

"En kısa sürede bu yanlıştan dönülmeli"

Burak Gülseren, "Eskişehir gündeminin hassas konusu olan bu konuyla ilgili Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, vatandaşlarımızın  gösterdikleri  haklı tepkilerin sonu gelmeyeceği bu konu hakkında   Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt'un sessiz kalmayacağı ümidiyle  çoğunluğun ve vatandaşın istemediği bir konu üzerinde ısrarcı durarak, biz gücüz yaparız mantığını bırakarak, yanlıştan mutlaka en kısa süre içinde dönüleceğini umut eder, Odunpazarı  Belediyesi  olarak bölge insanımızın önceliği olan işlere daha çok zaman ayıracağı ve halkın yararına  faydalı işlere imza atmasını bekliyor, yapılacak iyi işlerde her zaman destek, yanlış işlerde ise her zaman karşısındayız" dedi.