23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin aydınlık geleceği çocuklara emaneti olduğunu vurgulayan Başkan Kurt,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyada çocuklara armağan edilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayram olduğunun altını çizdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) asli görevinin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek olduğunu dile getiren Başkan Kurt, Milletin vekaletini taşıyan TBMM’nin bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin de sembolü olduğunu kaydetti.

23 Nisan 1920'de kurulan Meclis ile Türk Milleti’nin bu topraklarda esaretin asla kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyleyen Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti: “23 Nisan 1920, milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi, Cumhuriyetimizin en temel ilkesidir. Bu aynı zamanda çocuklarımıza bıraktığımız, bağımsızlık ve adalet üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'muasır medeniyetler seviyesi' ve onun da ilerisine taşıyacak olan da bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızdır. Ancak ne yazık ki çocuğa yönelik cinsel istismar, şiddet, çocuk işçilik hala ülkemizin en önemli sorunları arasında bulunuyor. Okula gitmesi gereken yaşta; kalem, defter, kitap ve oyuncak tutması gereken eller ne yazık ki fabrikalarda, atölyelerde, sanayide ve sokaklarda sömürülüyor.  Bu yüzden de bir kez daha Odunpazarı Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi çocuk hakları ve çocuklarımızın geleceği için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğimize dair söz veriyoruz. 

Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerimizde karşılayacağız. Salgın günleri geçer geçmez coşkumuz yüreklerimizden sokaklara taşacak ve bugünün gerçek sahipleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hak ettiğin gibi kutlayacaktır. Ancak, bugün coşkumuzu evlerimizde yaşamak zorundayız. 

Dünya çocuklarıyla birlikte tüm çocukların ve milletin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına yetişen 115 mebusu ve sonrasında çalışmalara katılan diğer mebusları rahmetle ve saygıyla anıyorum. Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlara, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor; tüm gazilerle birlikte, Kovid-19 mücadelesinde herkesi duygulandıran ve gururlandıran bir özveriyle mücadele eden sağlık çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum.”