Odunpazarı'nda içkili yerler bölgelerinin artırılması ve belirlenen yerlerle ilgili karara tepkiler artarken, Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti grup başkan vekili Murat Özcan da,  EskisehirHaber.com'a yaptığı açıklamada, "Kamuoyundaki tepkiler de karar alınırken yaptığımız eleştirilerimizdeki haklılığımızı gösteriyor. AK Parti grubu olarak kararın iptali için dava açıyoruz" dedi. 

Murat Özcan: "AK Parti grubu olarak dava açıyoruz"

Murat Özcan, "Odunpazarı Belediye Meclisi'nde söz konusu yerlerin içkili yerler bölgesi ilan edilmek istenmesi komisyon gündeme getirildiğinde bir ay öncesinde konuyu gündeme getirmiş ve kamuoyunu da haberdar etmiştik. Vişnelik Mahallesi'nde Okullar Bölgesi olarak anılan, her gün 35 bin öğrencinin bulunduğu bir yerde, Osmangazi Üniversitesi'nin karşısında bir alanda, Karacaşehir gibi hassasiyetlerin yüksek olduğu bir bölgede içkili yerler bölgesi ilan edilmesine karşı çıktı. Bu konudaki hassasiyetleri dile getirdik ve halen bu eleştirilerimizin arkasındayız ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. 

HUDER Eskişehir Şubesi de bugün kararla ilgili dava açacağını açıklamıştı. Murat Özcan, CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile alınan kararın iptali için AK Parti grubu olarak kendilerinin de dava açacağını ifade ederek, "Alınan bu yanlış kararın iptali için AK Parti grubu, meclis üyeleri olarak dava açıyoruz. Kamuoyunda oluşan tepkiler de bu konudaki yaklaşımımızın doğruluğunu gösteriyor. Konunun takipçisi olacak ve bu yanlış karardan dönülmesi için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

AK Parti grubu mecliste karşı çıkmış, Kazım Kurt'u uyarmıştı 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında, çok sayıda cadde ve sokağın da içkili yerler bölgesi ilan edilmesi yönünde CHP grubunun oyçokluğu ile yeni bir karar alınmış, Karara göre, Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Kayıhan Sokak, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve Karaşehir Mahallesi 511. Sokak da içkili yerler bölgesine dahil edilmişti. 

AK Parti grubu, Kaymakamlık ve Emniyet'in güvenlikle ilgili olumsuz görüşlerine rağmen ve binlerce öğrencinin bulunduğu bölgelerde böyle bir karar alınmasına karşı olduklarını ifade ederek karara ret oyu vermişti. Özellikle okullara yakın olan Vişnelik Mahallesi'ndeki Kayıhan Sokak, Osmangazi Üniversitesi Meşelik yerleşkesi karşısındaki Fakülte Sokak ve Karaşehir'de böyle bir karar alınması tartışma yaratmıştı. 

Belediye Başkanı Kazım Kurt ise alınan kararı, "ticaretin engellenmemesi gerektiğini" ve "söz konusu içkili mekan taleplerinin yasal hak" olduğunu ileri sürerek savunmuştu. 

HUDER de dava açıyor, tepkiler sürüyor

Alınan kararla ilgili AK Parti ve MHP'den gelen tepki açıklamalarının yanı sıra, HUDER Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener de kararla ilgili dava açacaklarını açıklamıştı. Bugün Vişnelik Mahallesi Kayıhan Sokak'ta yapılan Memur-Sen'in tepki açıklamasına da çok sayıda vatandaş katılmıştı. Sosyal medyada tepki paylaşımları da devam ediyor.