Odunpazarı Belediyesi'nin bu haftaki meclis toplantısında Odunpazarı esnafının sorunlarını ve taleplerini AK Parti grubu gündeme taşırken, Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Eskişehir’i sallayan bir iddiada bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan meclis toplantısında söz alarak yaptığı konuşmasında, tarihi Odunpazarı bölgesinde belediyenin kiracısı olan esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Çok sayıda esnafın kepenk indirmeye başladığını, esnaftan alınan kiralarda indirim yerine hiç kira alınmamasını ve belediyenin elinden gelen desteği vermesini talep ettiklerini söyledi.

Başkan Kazım Kurt: "TOBB aidat paraları ile kumarhane yapıyor"

Meclis toplantısında daha sonra esnafın durumuyla ilgili tartışılırken konuyu esnaf, sanayi ve ticaret odalarına dokunduran Kazım Kurt, " Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Esnaf odaları üyesini dinlesin. Üyelerinin sorunlarına çare arasın, biriktirdiği aidat paralarından üyelerine destek olsun. Yemedilerse duruyor. Ben size söyleyeyim aidat paralarını... Şimdi Yassıada'da kumarhane yapıyorsunuz, Bozcaada'da otel yapıyorsunuz. Buraya yazın. Kazım Kurt, 8 Ocak 2021'de söylemişti dersiniz. Odalar ve Borsalar Birliği'ne verdiniz, tüccarın, esnafın aidatları ile o işleri yapıyor" dedi.

Bu sözler üzerine Murat Özcan, "TOBB'un kumarhane açtığını mı iddia ediyorsunuz. Eğer bu işleri yapıyorsa en başta ben karşı çıkarım. Ne münasebet" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Kurt, "Odalar ve Borsalar Birliği için söylüyorum, paralarının, aidatlarının büyük kısmı oralara gidiyor. Biliyorum, söylüyorum, araştırın. Odalar ve Borsalar Birliği'nin paraları nereye gidiyor, yatırımlar nereye yapılıyor" dedi.

Bu söylemlerin ardından mecliste tartışma çıkarken, Kazım Kurt'un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yönelik bu iddiası meclis toplantısı sonrasında da tartışılmaya devam etti.

Murat Özcan: "Hisarcıklıoğlu'ndan açıklama rica ediyoruz"

Meclis toplantısı sonrasında Murat Özcan, sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulundu. Murat Özcan paylaşımında, "Bugün Odunpazarı meclisinde Başkan sayın Kazım Kurt,TOBB’un pandemi döneminde üyelerine sahip çıkacağı bir zamanda Yassıada'da kumarhane yaptırıyor dedi. Sayın @RHisarciklioglu başkanımdan bu konuyla ilgili bir açıklama yapmasını rica ediyoruz" dedi.

ESO Başkanı Kesikbaş'tan da tepki gecikmedi

Kazanan Celalettin Kesikbaş - Eskişehir Haber - Güncel Eskişehir Haberleri  | Eskişehir Ekspres

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Kesikbaş açıklamasında; "Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde TOBB ve odalarımız, ihracatın geliştirilmesi, mesleki eğitim, (81 il de 81 okul), Dış Ticaret Merkezleri, sayısız yardım destekler, krediler ile üyelerinin yanındadır.Yassıada; kumarhane değildir. Yapılan karalamaları kınıyoruz. @RHisarciklioglu" dedi.

Bir tepki de ETO Başkanı Metin Güler'den...

ETO Başkanı Metin Güler'den kredi ve vergi açıklaması - Eskişehir Haber -  Güncel Eskişehir Haberleri | Eskişehir Ekspres

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın tepki açıklaması sonrasında bir tepki de ETO Başkanı Metin Güler'den geldi.

Metin Güler, sosyal medya hesabından verdiği tepkide, "Odalarımızın aidatlarıyla Yassıada’da kumarhane yaptırıldığı iddiası gerçek dışıdır. Odalarımızın siyaset malzemesi haline getirilmeye çalışılması son derece yanlıştır" sözlerine yer verdi.

Başkan Güler, "Tüccarımız, sanayicimiz, esnafımız zor günler yaşarken yapılacak en iyi iş destek olmak, en iyi siyaset de çözümün bir parçası olmaktır. Herkesi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyorum.@RHisarciklioglu" paylaşımında bulundu.

AK Parti Teşkilatından Kazım Kurt'a tepki yağıyor

AK Parti yöneticileri de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajlarla Kazım Kurt'a tepki göstermeye başladı.

Tezişçi'den Herkese Anladığı Dilden! | Eskişehir Haber Ötesi

Metin Tezişçi

AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Metin Tezişçi : "Odunpazarı Belediye Başkanı belediye yönetmek yerine iftiralar ile kamouyunu meşgul etmesi kabul edilemez. Hadsizliğe gerek yok!" dedi.

Hasan Burgaz

Hasan Burgaz'dan Büyükerşen'e tepki

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Burgaz da, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Yalanlar bir yere kadar. Attığınız bu iftiralar gerçekleri ile bir gün çıkar önünüze. Utanır mısınız? Hiç zannetmiyorum.. Çünkü gerçekten tam bir çöküş içerisindesiniz..." diye yazdı.

Neslihan Çavdar

AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Neslihan Çavdar da, sosyal medyadan "Hiçbir dayanağı, gerçekliği olmayan iftiralar ortaya atıp gündeme gelmek artık kronik bir hastalık olmuş! Allah şifa versin..." dedi.

Alperen Teker

AK Parti Eskişehir il Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Alperen Teker de, "Akıl ve mantık dışı, deli saçması yalanlar ortaya atmak ancak CHP zihniyetine yakışır" dedi

Ali Acar

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar da attığı tweette, "Esnaflarımıza ve Ticaret Odalarımıza sorunların çözümünde onlarla istişare ederek destek olacağınıza, odalarımıza iftiralar atarak, onları karalayarak siyaset yapamazsınız. Esnaf ve Ticaret Odalarımızın yanındayız. Siyaset yapmayı da #beceremediniz" dedi.