KEMAL KILIÇDAROĞLU ESKİŞEHİR HALKINA SESLENDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kapatılmak istenen Hasan Polatkan Havalimanı konusunda şu ifadeleri kullandı;

“Zafer Havalimanı için devletin kasasından 208 milyon Euro çıkacak. Akıl ve mantık alacak rakamlar değil. Gerçekten bir soygun düzeni. Kendi mahkemelerine güvenmediği için yapılan anlaşmalara İngiliz mahkemeleri bakıyor. Yetkili mahkemeler İngiliz mahkemeleri olmuş. İster İngiliz mahkemeleri, ister de dünyanın başka bir yerindeki mahkeme olsun bu paraları söke söke Türkiye’ye getireceğim.

HER YIL YÜZ 100 BİN İNSAN ORAYI KULLANIYOR

Açığı kapatmak için Eskişehir’deki havaalanını kapatıyorlar. Yılmaz Büyükerşen Hasan Polatkan Havalimanı’nı devletten bir kuruş almadan yaptı. Her yıl 100 bin insan orayı kullanıyor. Yurtdışından gelen ve yurtdışına giden yüzbinlerce insan o havalanını kullanıyor. Şimdi çıkmışlar bu insanlara Eskişehir’e değil, Kütahya’ya gidin deniliyor. Neden, çünkü açık var ve 208 milyon Euro ödenecek.

TEK BİR OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR

Siz Zafer Havalimanı yaparken Eskişehirlilere sordunuz mu? Eskişehirlilerden izin aldınız mı? Eskişehirlilere sesleniyorum. Elinize vicdanınıza koyacaksınız. O Havalimanı size, sizin ananızın ak sütü gibi helaldir. Hiçbir yerden beş kuruş alınmadan yapılmıştır. Havalimanınızın iktidar sahipleri tarafından birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyin. Bunu yapanlara bir tek oy verirseniz iki elim yakanızda olur. Yeter artık bu soygun düzeni bu kadar olmaz.”