Eskişehir Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen toplantıda madencilik sektörünün sorunları ve ülke ekonomisi için önemine dikkat çekildi.

Madencilik sektörününde faaliyet gösteren firmalar,  hakkında olumsuz haberlerin kendilerini üzdüğünü söyleyen Eskişehir Sanayi Odası Başkanı (ESO) Celalettin Kesikbaş "Biz çevreyi kirletmiyoruz biz ağaçları kesmiyoruz" dedi.
Türkiye'nin maden zenginliğine sahip, biz bu zenginliği kullanıp istihdam sağlama amacındayız. Diyen Kesikbaş, "Bizi çevreye zarar veren kişiler gibi gösteren algının oluşmasından şikâyetçiyiz. Biz ağaçları kesmiyoruz madencilik sektöründe uğraşanların ağaçların kesilmesi ile ilgili işi yok . şeklinde konuştu.

Kızıldağ:"Bize destek olmaları gerekirken engel oluyorlar"


ESO Madencilik Komitesi Başkanı Muzaffer Kızıldağ ise konuşmasında "Bize destek olmaları gerekirken engel oluyorlar. Türkiye'nin maden zenginliği bir lütuf. Bunu kullanmak istiyoruz. Biz çevreye zarar vermiyoruz. Hata geri dönüşüm çalışmalarını bile yapıyoruz. Biz derdimizi anlatamıyoruz. Geri dönüşüm için çalışıyoruz. Çalışılan alanı eski haline getiriyoruz. İfadelerinde bulundu.  

Çekiç:"Zenginliğe sahipken fakirlik yaşamamalıyız"


ESO Madencilik Komitesi Üyesi Metin Çekiç de konuşmasında Eskişehir bulunan madenlere dikkat çekti. Yerin altında zenginliğe sahipken fakirlik yaşamamamız lazım diyen Çekiç:" Eskişehir bor rezervlerinin yüzde 75'ine sahip. Sivrihisar'da Altın rezervi var. Bunlar gibi önemli zenginliklere sahipiz bu zenginliği kulanmalıyız. Şehrimizin ekonomisi için önemli yere sahip" şeklinde konuştu.

Kesikbaş:" Bizim işimiz maneviyatla"


Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cellattin Kesikbaş:" Madencilik sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kötü bir algı yaratılıyor. Biz parayı aşıyoruz. Bürokrasiyi aşıyoruz. Bizim kendi madenimizi çıkaracak gücümüz var. Bize düşman gözüyle bakıyorlar. Bizim para ile işimiz yok, bizim işimiz maneviyatla" dedi.