Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi'nden yapılan açıklamada, 10 Mart 2020'den bu yana Eskişehir'de yapılan çalışmalarda, Eskişehir'de 240 bin 231 TL'si ayni yardım olmak üzere toplamda 408 bin 541 TL tutarında yardım yapıldığı açıklandı.

Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, yaptığı açıklamada, "Gerek pandeminin mağdur ettiği insanlarımıza, gerekse Ramazan ayında yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bağışçılarımızın desteği ile el uzattık. Yüzlerce Kızılaycı gece gündüz çalıştı, Eskişehir de çalınmadık kapı bırakmadı. Tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İftarlık sıcak yemek dağıtıldı

Temizsoy, "Türk Kızılay Eskişehir Şubesi, Hem koronavirüs salgını hem de Ramazan ayı dolayısıyla yılın diğer günlerinden farklı olarak üst düzey kapasiteyle çalışarak, her gün iftarlık sıcak yemek dağıttı. 500 kişiye sıcak hazır iftarlık yemeği toplamda 15.000 öğün olmak üzere her gün vatandaşlarımıza Kızılaycılarımızla beraber ulaştırıldı. Ayrıca çeşitli ülkelerden getirilerek, KYK yurtlarına yerleştiren vatandaşlarımıza da karantina süreçlerinde 34.890 öğün yemek desteği sağlandı.

Çocuklara hediyeler ulaştırıldı

Temizsoy ayrıca, "Hazırlanan çocuk paketiyle çocuklara hediyeler ulaştıran Kızılay ekipleri, yüzlerce çocuğa da bayramlık yardımıyla bayramın geleneği olan yeni kıyafetlerin bayram günü için hazır olmasını sağladı" dedi.

Gıda desteği

Temizsoy, "Yardım seçenekleri arasında gıda desteğine özel bir önem veren Kızılay, binlerce aileye birer ay yetecek gıda paketleri ulaştırdı.2.800 adet Gıda kolisi ve yardımlarla birlikte kurban paylarından hazırlanan 9 bin kutu kavurma konservesi de dağıtıldı. Türk Kızılay Eskişehir Şubesi olarak, ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 168.310 TL nakdi yardım yapılırken, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte de il ve ilçelerde ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu" dedi.

Pide ve su ikramı

Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşlarında kapısını çalan Kızılaycılar, sıcak pide ve su ikramında bulundu. Her gün kapı kapı dolaşan Eskişehir Kızılay, 17.700 adet pide ve ekmek ikram etti.

Kan ihtiyacı devam ediyor

Temizsoy, "Ramazan ayı ve pandemi dolayısıyla düşen kan bağışları ve devam eden kan ihtiyacı için kan bağışı kampanyası başlatan Kızılay, vatandaşların yoğun ilgisine uğradı. Sokağa çıkma kısıtlamalarında dahi bağış yapmaya gelen vatandaşlar stokların kritik seviyenin üstüne çıkmasını sağladı. Normalleşme dönemiyle birlikte Haziran ayında kan ihtiyacının artabileceği ön görüsünde olan Kızılay, kan bağışı çağrılarını da yineleyerek vatandaşları web sitesindeki kan bağış noktalarına bekliyor" diye konuştu.

Hayırseverlere teşekkür

Kızılaycıların ihtiyacı olanlara ulaşmak için zaman kavramı olmadan çalıştığını dile getiren Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, “İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızda bize destek olan hayırseverlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Onlar sayesinde sofraların bereketi arttı. Kızılay olarak bizde bu kısa zamanda şehrimizin en ihtiyaç duyulan noktalarına ulaşma fırsatı bulduk. Bayramı bayram etmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi hala geçmiş değil. Yardım ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz.” dedi.