İYİ Parti Eskişehir Teşkilatı'nın düzenlediği Üye Katılım töreninde konuşan Aydın gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Koray Aydın'ın konuşması sık sık partililer tarafından atılan "İYİ'ler sesinle gurur duyuyor", "Bozkurt Koray" sloganları ile kesildi.
 

İYİ PARTİ TÜM TUZAKLARI YIKARAK BUGÜNLERE GELDİ


5 gün sonra İYİ Parti'nin 2. kuruluş yıl dönümü olduğunu ifade eden Koray Aydın, "Türkiye'nin gidişatından memnun olmayan insanların, ülkemiz adına birşeyler yapmamız gerekir diyen Ülkenin geleceğine el koyma adınacesurca irade göstermiş olanların başlattığı bir siyasal harekettir İYİ Parti. Herkesin korktuğu, sindiği birşeyler yapmak isteyen insanların bile kenara çekildiği dönemde büyük bir kararlıkla insiyatif alan siz değerli arkadaşlarıma Türk Milleti adına şükranlarımı sunuyorum. İYİ Parti cesur insanların oluşturduğu bir oluşum olarak Türk Siyasi hayatında yerini alacaktır. Milyonlarca insanın tercumanı oldunuz. Tehdit ve baskı karşısında yılmayan, irade beyanında bulunan insanlar olarak kısa sürede bir partinin teşkilatlanmasını yaptınız. Bugün siyasi parti kurmaya çalışanlara bakıyorum da, 6 aydır il il geziyorlar hâlâ kuruluşlarının halkasını bile oluşturabilmiş değiller. 2 haftada il ve ilçe kongrelerimizi yaptık. Ankara'da salonlara sığmayan kongremizi yaptık. 15 gün sonra siyasi iktidar seçim kararı aldı.Çünkü hesap kurgu İYİ Parti'yi seçime sokmamakla kuruluydu. Kararlı insanların önünde hiçbir engel duramaz. Cumhuriyet Halk Partisi'nden ödünç vekil isteme ferasetini göstererek, bir gün sonra toplananacak olan YSK'nın o hain planını yerle bir ettik. Sağlam adım atarak Türk Milleti'nin umudu olacak siyasi oluşumun yapması gerekecek adımlar atarak hareket edildi. Kısa sürede girdiğimiz seçimde 5 milyon oy aldı bu parti. Bu kadar kısa sürede bu kadar oy almak, Türk Siyasi hayatında nadir olan bir durumdur. Ülkenin geleceğine el koyma kararlığı bu sonuçların alınmasında en önemli faktör olmuştur. İYİ Parti, TBMM'de milletvekilleri ile Türkiye'nin ana problemlerine ayna tutmaktadır. Genel Başkanımız Grup toplantılarında iktidarın yanlışlarına ayna tutmakdadır. Meclis'te adam gibi siyaset yaptık.Milleti boş laflarla oyalanların yüzlerine hep beraber ayna tuttuk." dedi.

"AK PARTİ DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"

Yerel seçimlerin sonuçlarına değinen Koray Aydın, "AK Parti, İstanbul seçimlerindeki yenilginin sonuçlarını mumla arayacak. Bu aradan ilan ediyoruz AK Parti dönemi kapanmıştır. Zalimliği güç ve silah haline dönüştürerek, toplumu sindiren onların üzerindeki bütün umutları yok edenlere karşı bu mahalli seçimde atılan tokadın adı İYİ Parti tokatıdır.
Biz İYİ Partililer olarak, Tayyip Erdoğan'ın hemşerilerin yaşadığı mahallere Cumhuriyet Halk Partililer taşlanıp giremezken biz defalarca girip bir de üye yapıp çıktık. Zorluklar içinden gelen siyasi geçmişimiz var. Kolay kolay eğilmeyiz. Kolay kolay bükülmeyiz. Zalime teslim olmayız. Bu bizim genlerimizde var.Bunun imarı da sizlersiniz kendinizle ne kadar iftihar etseniz azdır. Bu iradeyi tabanda örgütleyerek irade yansıtan sizlersiniz. İYİ Parti sizlerin eserisiniz. " dedi.
 

"YALANLARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

"Bir Milletin tarihinde yaşanmayacak rezillikleri yaşıyoruz" diyen Koray Aydın, AK Parti iktidarına sert eleştiriler bulundu. "Yüzsüzce hiç birşey olmamış gibi hayasızca söylenen yalanlara artık tahamül sınırlamız aşmıştır." dedi.
 

"İLK İŞARET FİŞEĞİNİ BİZ ATTIK"

Barış Pınarı Harekatı'na değinen Koray Aydın, "Partimizin genel başkanı Meclis grup toplantısında harekat başlamadan önce yaptığı konuşmada 'eğer böyle bir durum olursa bizler parti kimliklerini bir tarafa koyar Al bayrağın altında toplanırız' diyerek bu asil ve büyük milletin ilk işaret fişeni attık. Parti lafını bir kenara koyacak şekilde Cesur ve yiğit insanlarız. Biz ülkemiz adına canını feda edecek insanlarız.
Ülkeyi yöneten insanlara da bunları söylerken soracak sözlerimiz olacaktır. Suriye'de Namaz kılacağını iddia edenlerin öngörüsüz politaklarını bugün Türk Milleti adına sorgulamamız gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da bu öngörüsüz politikaları sorgulaması gerekmektedir." dedi.


 

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN NE HALE GELDİĞİNİ SİZ ANLADINIZ MI?"

AK Parti iktidarın FETÖ, PKK, PYD ile herkesin gözünün önünde işbirliği yaptığını belirten Aydın, "Çözüm sürecinin ne hale geldiğni siz anladınız mı?. Sözde Çözüm sürecinin milletimize getirdiği acıların, öngörüsüzlüğünüz ve becereksizliğiniz yüzünden ne hâle getirdiğini biliyormusunuz?" şekinde konuştu. Aydın, bu sorgulamanın Türk Milleti adına gerektiği özellikle vurguladı.
Aydın, Dolmabahçe'de PKK elabaşı Abdullah Öcalan'ın 10 maddelik bildirisinin AK Parti ve HDP heyetle birlikte okutulmasını hatırlattı. Aydın, "Türk Millet adına soruyoruz; Öcalan'ın mektubu okuturken siz neredeydiniz?" dedi.
 

"AK PARTİ SORUMLUDUR"

Koray Aydın, AK Parti'ye çok sert eleştiriler bulunarak Erdoğan'ın salı günü grup toplantısında 'Türkiye tarihinde terör örgütü ile müzakere' yoktur sözlerini hatırlattı ve, "Dolmabahçe'de asker bavulu gibi oturtuğun Başbakan yardımcıların, içişleri bakanın, partinin grup başkan vekili kimin adına orada oturuyorlardı? Bu Milleti herşeyi unutacak zannedemesiniz. Geçmişte kullandığın dili terk edip şimdi başka bir dil kullandığında sütten çıkmış gibi bu milletin karşısına çıkmana müsade etmeyeceğiz.Bütün bunları milletimiz adına yapacağız" ifadelerini kullandı.
"AK Parti iktidarında 15 temmuz darbe girişimi, sözde çözüm süreci, Ergenekon ve Balyoz kumpasların olduğunu belirten Aydın, "Bütün bu olayların siyasi sorumlusu AK Parti iktidardır." dedi.

"GÖREVİN DEVAM EDİYOR MU EY ERDOĞAN?"

Türk Milleti adına açıkca soracağız diyen Koray Aydın, "PKK'lı çakallar Ergenekon, Balyoz davalarında gizli tanık yapılırken, FETÖ'cü çakallar kozmik odaya girerken, Süleyman Şah Türbesi yerinden kaçırılırken, Ey Erdoğan sen o zaman Büyük Ortadoğu Eş başkanı olarak staj mı yapıyordun? Stajını bitirdin mi? görevini bitirdin mi? Bitirsinse bitirdiğini söyle. Çünkü 'BOP eş başkanıyım' diye sen söyledin, biz söylemedik. " dedi.
Konuşmaların ardından İYİ Parti katılan çok sayıda partiliye rozet takıldı.