Odunpazarı Belediyesi'nin Hamamyolu projesi sonrasında kuruyan ağaçları Kazım Kurt sanat eserine dönüştürtmeye başladı. Hamamyolu'nda kuruyan çınar ağacının 
sanatçı Haluk Rıza Şafak tarafından yapılan sanat eserine “Kültür ve Sanat Çınarı” adı verildi.  Açılış töreninde konuşan Başkan Kurt, “Bu eser bize gösteriyor ki,  doğada hiç bir şey vardan yok olmaz; sadece biçim değiştirir, şekil değiştirir. Ama var olmaya devam eder. Biz de halkımızın özgürlük, refah, barış kavgasını sonsuza kadar sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. 

Odunpazarı Belediyesi'nin Hamamyolu'nda uyguladığı projede kesilen ağaçların yanı sıra, çok sayıda ağaç da kurumuştu. Yediler Parkı Mevkiinde kuruyan bir çınar ağacı da bir sanatçı tarafından sanat eserine dönüştürüldü. 

Kimlerin fotoğrafları konuldu? 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un sanatçı Haluk Rıza Şafak’a ulaştığı ve kuruyan ağaç ile ilgili çalışma yaptığı belirtildi. Şafak, çınar ağacının üzerinde Yunus Emre’nin ‘Sevelim sevilelim’ sözleri ile Eskişehirli sanatçılar; Devrim Özer Akın, Özgün, Mithat Körler, Nuri Alço, Cüneyt Arkın, Serpil Çakmaklı, Ayten Uncuoğlu ve Bülent Kayabaş’ın isim ve fotoğraflarının yer aldığı  bir eser yaptı. Gerçekleştirilen açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sanatçı Haluk Rıza Şafak, Eskişehirli sanatçılar Nuri Alço ve Mithat Körler katıldı. 

Doğumgününü de kutladılar 

Konuşmalardan sonra, açılışa katılanların hep birlikte Kazım Kurt’un doğum gününü de kutladıkları belirtildi.