MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, EskisehirHaber.com'a yaptığı açıklamada, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP grubunun oy çokluğu ile alınan yeni içkili yerler bölgesi kararını değerlendirdi. 
Candemir, "Başından beri söylediğimiz şey, Eskişehir'in yeni bir barlar sokağına ihtiyacı olmadığı. Her şey bitti de, Odunpazarı'nın tüm ihtiyaçları, sorunları halledildi de sıra barlar sokağına mı geldi... Odunpazarı'nın birçok sorunu ve ihtiyacı var. Ama o konularda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un bir şey yaptığı yok" dedi. 

İsmail Candemir, "Kimsenin yaşam tarzı bizi ilgilendirmiyor. Ancak hem Eskişehir'in ihtiyacı yeni bir barlar sokağı değil, hem de yerel yönetimlerin buna çanak tutması da hoş değil. Sonuçta çocuklarımızı, gençlerimizi de kötü alışkanlıklardan korumak görevimizdir. Neden çocuklar ve gençler için yeni parklar, spor alanları, spor merkezleri yapmıyorlar. Demek ki öncelikleri farklı..." diye konuştu. 

"Seçim zamanı verdiği sözler farklıydı"
İsmail Candemir, "Ama Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçim zamanı verdiği sözler bunlardı. Parklar, semt sahaları, spor alanları, kreşler yapma sözleri vermişti. Neden yapmıyorsunuz diye defalarca sorduk. Milli Emlak yüzünden filan gibi gerekçeler öne sürdüler. 'Getirin ben çözeceğim, gerekirse Bakanlığa çıkarım' dedim, onu da yapmadılar" dedi. 

"Çok elzemse kendi evlerinin bulunduğu sokaklara izin versinler"

İsmail Candemir, alınan kararın ve içkili yerler bölgesi belirlenen alanların büyük rahatsızlık yarattığını ifade ederek, "Barların açılması o kadar elzemse, buyursunlar, kendi evlerinin bulunduğu sokaklara izin versinler. Yaşanan asayiş problemleri ortada, Eskişehir'de bunun birçok örneği var" dedi. 

"Kaymakamlık ve Emniyet olumsuz görüş vermiş, bu ticaret özgürlüğü de değildir"

İsmail Candemir, Kazım Kurt'un "yasal zorunluluk gereği böyle bir karar aldıkları" iddiaları konusunda da, "Yasa ne diyor. Mülki idari amirden olumlu görüş alınması gerekli. Kaymakamlık ve Emniyet olumsuz görüş belirtmiş. Ticaret özgürlüğü savunmasını da kabul etmiyoruz. Odunpazarı Belediyesi ticarethane mi? Önceliğiniz ticaret mi, Odunpazarı halkının ihtiyaçları ve öncelikleri mi" diye konuştu. 

"Cumhur İttifakı olarak dava açıyoruz"

İsmail Candemir, Odunpazarı'nda içkili yerler bölgelerini Kayıhan Sokak, Adalar Sokak, Başarılı Sokak, Fakülte Sokak gibi sokaklarla genişleten belediye meclisi kararının iptali içibn meclisteki Cumhur ittifakı meclis üyeleri olarak dava açacaklarını ifade ederek, "Bu konunun takipçisiyiz. Bugün öğle saatlerinde de meclis üyelerimizle söz konusu bölgelerdeki vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz, görüşlerini alacağız" dedi.