Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Odunpazarı Belediye Meclisi’nin CHP grubunun oy çokluğu ile alınan içkili yerler bölgelerinin artırılması kararına sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

"Eskişehirimiz kimsenin kimseye ve yaşam biçiine karışmadığı bir şehirdir" 

Eskişehir’de kimsenin kimseye karışmadığını belirten MHP’li Sazak açıklamasında, "Eskişehirimiz kimsenin kimseye ve yaşam biçimine karışmadığı, saygı-sevgi içerisinde yaşanan nezih bir Anadolu şehridir. Üniversitelerimizin varlığı ile Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen genç evlatlarımızı da bağrına basan bir üniversite şehri haline gelmiştir" dedi. 

"Eskişehir'in evlatlarını korumalıyız"

Sazak, "Şehrimizde okuyan bu gençler de artık Eskişehirli evlatlarımızdır. Bu evlatlarımızın korunması, kötü alışkanlıklar edinmemesi için; etkili, yetkililerin ve yerel yönetimde bulunanların çaba sarf etmesi gerekmekte olup alkolden, uyuşturucudan, kumardan, gayri ahlaki duruma düşmelerine fırsat verecek ortamlardan sakınılmalıdır" diye konuştu. 

"Alınan karar sakıncalı ve yanlıştır"

Sazak, "Bu durumlara yol açabilecek ortamların varlığının kolaylaştırılmaması veya çok iyi denetlenmesi gerekmektedir. Son alınan karar, sakıncalı ve yanlıştır. Bu kararı alanlar; bir dönem Marksist-Leninist ideolojiyle mahvettikleri gençleri, bugün uyuşturucu ve alkole bulaştırarak mahvettiklerini düşünemeyecek zavallılıktadır" dedi.