MHP Odunpazarı İlçe Teşkilat Başkanı Hakan Karakaya, yaptığı açıklamada, "Mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan ve 10 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın tespit edilmesiyle ülkemizde görülen korona virüs (Covid-19) o günden beri tüm vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi doktorlarımız hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız Covit-19 ile büyük bir  fedakarlıkla mücadele etmektedir. Devletimiz ciddi önlemler alarak salgının yayılmasının önüne geçmek pandemi sürecini kontrol altında tutmak ve vaka sayılarını azaltmak için büyük gayret göstermektedir" dedi. 

"Biz de vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmalıyız"
Karakaya, "İnsanlarımızın sağlığını doğrudan ve ciddi anlamda tehdit eden bu salgın karşısında Devletimiz sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek gayreti içerisindeyken salgına en fazla maruz kalan kesim olan sağlık çalışanlarımız büyük fedakarlıklarla görevlerini ifa ederken bizler de vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmak gerekli tedbirleri almak alınan önlemlere uyarak başta kendi sağlığımızı sonra ailemizi ve çevremizde bulunan tüm insanların sağlığını korumak zorundayız" diye konuştu. 

"Sergilediğimiz rahatlık maalesef ağır bir tablo olarak önümüzde"
Karakaya, "Son haftalarda korona virüs şehrimizde çok fazla artış göstermiş salgın sürecinin uzamasıyla düştüğümüz rehavet ve sosyal hayatın içinde sergilediğimiz rahatlık maalesef ağır bir tablo olarak önümüze çıkmıştır. Artık korona virüs heryerde her ortamda bizleri beklemektedir, alacağımız tedbirler dışında kaçacak yerimiz kalmamıştır" dedi. 

"Rehavete kapılmadan bir alışkanlık haline getirmeliyiz"
Karakaya, "Hijyen kuralları başta olmak üzere sosyal mesafe kurallarına uymaya ve maske takmaya özen göstermek mecburiyetindeyiz. Bu salgın son bulana dek iş ve sosyal hayatımızı içinde bulunduğumuz duruma göre düzenlemeli rehavete kapılmadan virüsle mücadeleyi bir alışkanlık bir sorumluluk haline getirmeliyiz. Attığımız her adımda sadece kendi sağlığımızı değil geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve etkileşimde olduğumuz her insanın sağlığını tehlikeye attığımızı bir an olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Bu zorlu süreçte kahramanımız olan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi ileterek, siz kıymetli hemşehrilerimizi panik yapmadan, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmadan sadece sağlık otoritelerini takip etmeye hijyen, sosyal mesafe, maske kurallarına uymaya ve açıklanan tedbirlere riayet etmeye davet ediyor herkese sağlıklı günler diliyorum" dedi.