Bu çalışma kapsamında CHP İl Başkanlığından oluşan bir heyet, Mihalıççık’a giderek CHP Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner ile birlikte kahveleri gezdi, esnaf ziyaretinde bulundu. Başkan olması durumunda Mihalıççık’a gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Adayı Haydar Çorum ise vatandaşların desteğini istedi. 

MİHALIÇÇIK’A 35 GÜNEŞ PANELİ 11 ELEKTRİKLİ KLORLAMA CİHAZI
Mihalıççık’a Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı yatırımları anlatan Çorum, “Büyükşehir Belediyemizce merkezde ve Kayı Mahallesinde toplam 11 bin 296 metre kanalizasyon hattı yapımı tamamlanmıştır. Ahurözü, Diközü, Yeşilyurt, Belen, Gürleyik, Sorkun, Sekiören, Bey, Narlı ve Sazak Mahallesi olmak üzere toplam 8 bin 627 metre içme suyu yapılmıştır. Yine örneğin Merkez ve muhtelif mahallelerde 35 adet güneş panelli, 11 adet elektrikli olmak üzere toplam 46 otomatik klorlama cihazı takılmıştır” dedi. 

MEYVE-SEBZE KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ AÇILIYOR
Çorum, mezbaha binasının meyve kurutma tesisine dönüştürüleceğini belirterek “Proje kapsamında; Camikebir Mahallesinde bulunan eski mezbaha binası yenilenerek, meyve-sebze kurutma ve paketleme tesisine dönüştürülecek. Tesisin tadilat çalışmalarına başlandı. Bir aksilik olmazsa Ocak ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesinin proje ortağı olan Mihalıççık İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilecek olan tesiste 10 yöre kadını istihdam edilecek. Tesiste aynı zamanda, kadınların, üretirken sosyalleşebilmesine olanak sağlayacak bir de kafeterya bulunacak. Tesis içerisinde, ürün işleme için gerekli makine ve ekipmanların alımı için 20 Aralıkta da ihaleye çıkıldı. Söz konusu makine ve teçhizatın Mart ayı sonuna kadar tesis içerisine kurulması planlanıyor.” diye konuştu.

TESİSTEN ESKİŞEHİR’E ÜRETİCİ MARKET 
Çorum, Ayrıca şehir merkezinde “Üretici Marketi” açılacağını belirterek “Market için Eskişehir Adliyesi’nin yanında bulunan 138 m2 büyüklüğünde bir gayrimenkul tahsis edildi. Marketimizin Mayıs ayı itibariyle hizmete girmesi planlanıyor. Sazova Parkı içerisinde de bir satış noktası açılacak ve zamanla şubeler yaygınlaştırılacak” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN MİHALIÇÇIK’A 32,8 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Çorum, Büyükşehir Belediyesince Mihalıççık’a toplamda 32 milyon 822 bin 398 TL yatırım bütçesi harcaması yapıldığını belirterek Mihalıççıklılara bilgiler verdi. Çorum, vatandaşların desteğini isteyerek ilçenin var olan sorunların çözümü noktasında ortak hareket edeceklerini sözlerine ekledi.