Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Türkmentokat Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya gelen CHP’li Utku Çakırözer, talep ve sıkıntıları dinledi. Bölgedeki çiftçiler katlanarak artan elektrik faturalarından dert yanarken, Çakırözer çiftçinin elektrik faturalarındaki artış nedeniyle yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istedi. Çakırözer, “Çiftçimiz yaşanan afetlere rağmen, elektrik, mazot, gübre fiyatlarındaki artışa rağmen şehri ve ülkesi için üretmeye devam ediyor. Alın teri döküyor. İktidar artık çiftçinin sesini duymalı. Çiftçimizin tarımda kullandığı elektrik faturalarından enerji fonu, TRT payı ve KDV kaldırılmalı. Çiftçiye tarımda kullandığı elektrikte indirimli tarife uygulanmalı. Çiftçimizin bankalara olan borçları da yapılandırılmalı” dedi.

ELEKTRİK DEĞİL, FATURALAR ÇARPTI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in ilçelerinde yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çakırözer, son olarak Odunpazarı ilçesi Türkmentokat Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Türkmentokat Mahalle Muhtarı Ali Osman Güzel, İmişehir Mahallesi Muhtarı Kadir Zaptiye, Karatepe Muhtarı İsmail Özat’ın da katıldığı ziyarette Çakırözer, bölge halkının ve çiftçilerin talep ve sıkıntılarını da dinledi. Ziyarette çiftçiler tarımda kullandıkları elektrikten alınan faturaların katlanarak artmasından dert yanarken, elektrik ile ilgili düzenleme yapılmazsa gelecek dönemde girdiler nedeniyle üretim yapamaz hale geleceklerini belirtti.

“ELEKTRİK İNDİRİMLİ VERİLSİN”

Çiftçileri dinleyen CHP’li Çakırözer, tarımda kullanılan elektrikte çiftçiye destek sağlanmasını ve indirimli tarife uygulanmasını istedi. Çakırözer, “Çiftçimizin devletten yeterli tarım desteği alamaması, gübre ve mazotta gelen zamlar çiftçilerin belini büktü. İthalata bağlı olan tarım ilaçları, tohum gübresi ve mazot fiyatları döviz kuru artışından dolayı tavan yaparken, çiftçilerimizin bankalara olan borçları da arttı. 2020 Temmuz itibarıyla çiftçilerin bankalara 123.5 milyar TL borcu var.  Elektrik fiyatlarındaki hızlı artış ve alınan yüksek vergiler de çiftçileri üretemez hale getirmekte. İktidar artık çiftçimizin sesini duymalı.  Elektrikte faturalara yansıyan %1 enerji fonu, %2 TRT payı, %18 KDV kaldırılmalıdır. Elektrikte çiftçi için destek sağlanmalı ve çiftçimizin tarımda kullandığı elektrikte indirimli tarife uygulanmalıdır” dedi.

Bu “cep” yapılmalı

Çakırözer, bölgeye daha önce gerçekleştirdiği ziyarette; İmişehir, Türkmentokat, Karatepe, Sarıkavak ve Işıkören mahallelerinde yaşanan yol sıkıntısını da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne aktardığını paylaştı. Çakırözer, “Onlarca kazanın yaşandığı, yurttaşlarımızın yaşamını yitirdiği bu kavşakta ‘cep’ bir an önce yapılmalı” dedi.