Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP grubunun oyçokluğu ile alınan içkili yerler bölgelerini genişletme kararı ve belirlenenen yerlerle ilgili tepkiler devam ediyor. Eskişehir'de büyük tartışma yaratan kararda, Vişnelik Mahallesi Kayıhan Sokak, Adalar Sokak ve Büyükdere Mahallesi'nde Fakülte Sokak ile Karacaşehir gibi yerlerin de içkili yerler bölgesine dahil edilmesi kararı alınmış, AK Parti grubu ret oyu vermişti. 

"Başkaların yaşam sınırına dokunursa sorgulanır"

Kamuoyunda büyük tepki toplayan kararı EskisehirHaber.com'a değerlendiren AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, "Herkes bireysel yaşamını istediği gibi seçer ve bireysel özgürlüğünü istediği gibi yaşar. Ancak toplumu ilgilendiren konularda bireysel özgürlüğün sınırı başkalarını etkilediği ve onların yaşam sınırına dokunduğu anda sorgulanır." dedi. 

"Halkın güvenlik ve huzurunun olumsuz etkilenmesi kabul edilemez"

Günay, "Bu konuda da bir sokağın ve belirli bir alanın bu şekilde lanse edilerek gençlere özendirilmesi, bu ilan edilen sokakların ve alanların kriminalize edilmesi, burada yaşayan halkın güvenlik ve huzurunun olumsuz etkilenmesi kabul edilemez" diye konuştu.