Eskişehir'de gündeme oturan Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi'nde iki doktora yapılan saldırı iddiası ile ilgili Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman'dan da çok konuşulacak açıklamalar ve iddialar geldi. 

"Bu raporu Aile Sağlığı Merkezlerinin vermesi gerekiyor"

Memur-Sen Eskişehir Temsilcisi Muammer Karaman, sosyal medya hesabından olayla ilgili yaptığı paylaşımlarda, "Kırmızıtoprak Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’mizde kamu görevlileri arasında gerçekleşen olayın derin üzüntüsü içerisindeyim. Ancak olayın bir merkezden ve belli bir maksatla öğretim görevlisi ve kızı aleyhine yönetiliyor olduğunun da farkındayım. Olayda mağdur olduğunu iddia eden kadın doktor haber ajanslarına yaptığı açıklamasında rapor vermeyip sevk edeceğimi söyledim diyor. Oysa bu raporu Aile Sağlığı Merkezlerinin vermesi gerekiyor" dedi. 

"Başörtülü olduğu için mi?"

Muammer Karaman paylaşımlarında ayrıca, "Doktorların Aile Hekimleri Derneğinin aldığı bir karara uyarak vatandaşa sunulması gereken rahatlıkla ulaşması gereken bir hizmeti engellemek ve geciktirmek hakkı var mıdır? Rapor alamayınca şöyle yaptı böyle yaptı açıklamalarının da bir yönlendirme içerdiği açık. Kişi hakkı olmayan bir belge tanzimi istemiyor. Sağlık durumuna bakılmasını ve staj yapmasına bir engeli bulunmadığının belgelenmesini talep ediyor. Ateşli silah edinmek isteyenler psikiyatriye, 65 yaş üstü ortopediye sevk edilebilir. Avukat adayı bir genç niçin psikiyatriye sevk edilmek istenir? Aile kızlarının başörtülü olduğu görülünce tavırlar değişti özellikle psikiyatriye sevk edilmek istendik diyor. Dernek kararı var diyerek staj yapabilir raporu talep eden öğrenciye rapor düzenlemeyeceğini söyleyen doktor açıklamasında “böyle biri avukatlık yapacak” diye üzüntü beyan etmesi ailenin başörtüsü sebebiyle psikatriye sevk edildik iddiasını güçlendiriyor" ifadelerine yer verdi. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

İki doktor Eskişehir'deki o saldırıyı anlattı... İşte o görüntüler...